Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Rozjazdy krzyżowe (angliki) w symulatorze.
rysiekchaszcz:
--- Cytat: matek123 w 18 Listopada 2017, 19:25:32 ---Ja bardzo się cieszę, że udało Ci się ogarnąć angliki. Rozumiem, że w rzeczywistości położeniem zasadniczym może być kierunek w bok, ale na potrzeby exe + to na wprost, a - w bok. Definiowanie tego, że + jest w bok w którymś rozjeździe wymagałoby poważnych zmian w exe.
--- Koniec cytatu ---
Żadnych zmian tak jak napisałem zwykłym notatnikiem modyfikuję rozjazd w ten sposób że najpierw budowany jest łuk a potem prosta i wtedy w evencie (+) ustawia mi rozjazd na bok a (-) ustawia na wprost. Tak mam zbudowane angliki i działa to elegancko zwłaszcza że po uruchomieniu symulatora anglik wygląda jak anglik a nie zlepek czterech rozjazdów ustawionych na wprost. Dwa na bok i dwa na wprost. W budowanej scenerii Czechowice - Zabrzeg - Chybie - Zebrzydowice mam tych anglików ponad 30 sztuk i działa to jak na prawdziwej koleji.
RUDEK:
Piszesz Zabrzeg jak byś coś potrzebował, bo kończę tam robotę, a trochę się tam pozmieniało.
Krzysiek626:
--- Cytat: rysiekchaszcz w 19 Listopada 2017, 18:41:51 ---Żadnych zmian tak jak napisałem zwykłym notatnikiem modyfikuję rozjazd w ten sposób że najpierw budowany jest łuk a potem prosta i wtedy w evencie (+) ustawia mi rozjazd na bok a (-) ustawia na wprost. Tak mam zbudowane angliki i działa to elegancko zwłaszcza że po uruchomieniu symulatora anglik wygląda jak anglik a nie zlepek czterech rozjazdów ustawionych na wprost. Dwa na bok i dwa na wprost. W budowanej scenerii Czechowice - Zabrzeg - Chybie - Zebrzydowice mam tych anglików ponad 30 sztuk i działa to jak na prawdziwej koleji.
--- Koniec cytatu ---
Ok, rozumiem, ze na scenerii ktora robisz jest tak jak powinno. Jak sie ma sprawa po wstawieniu zmodyfikowanego anglika do scenerii z paczki? Jesli trzeba modyfikowac zdarzenia, to to jest sredni pomysl. Jakis czas temu scenerie byly przerabiane ze wzgledu na zmiane eventu + i - na odwrotne dzialanie niz bylo.
AtapiCl:
Ale tak jak zostalo to napisane - w zasadzie w Maszynie jest to poki co uproszczone. Nie mamy tutaj tablic zaleznosci, zeby trzeba bylo rozrozniac polozenia zasadnicze i inne stany logiczne urzadzen.
A i tak - tamta zmiana w zasadzie nie miala sensu. Tak jak i gownoburza o to ;)
rysiekchaszcz:
--- Cytat: RUDEK w 19 Listopada 2017, 18:48:20 ---Piszesz Zabrzeg jak byś coś potrzebował, bo kończę tam robotę, a trochę się tam pozmieniało.
--- Koniec cytatu ---
Ostatnio jechałem i widziałem - ja mam Zabrzeg według planu stacji , google maps i moich zdjęć. Układ torowy zgodny w 100 ze stanem faktycznym. Mówię o Zabrzeg Czarnolesie a więc o stacji rozrządowej. :-)
Poniżej zrzuty z Rainsted Zabrzega :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej