Symulator EU07 (i nie tylko) > Poradniki

[INNE] Tworzenie ujednoliconych mini

<< < (2/4) > >>

Maciej:
Ja ustawiam kamerę ręcznie. Najpierw ustawiam ją na azymut 180 S, a następnie na współrzędne 0 10 -7, które są odpowiednikiem wciśnięcia klawisza 0. Ja natomiast mam inną uwagę do scenerii wykonanej przez @matek123, a mianowicie tło jest zbyt ciemne. Różnicę pomiędzy plikiem mini wykonanym dłuższy czas temu a plikiem mini wykonanym na obecnej scenerii widać na załączonym screenie.

matek123:
To widocznie wina oświetlenia, ale jednolite tło łatwiej przebarwić.

Tomnord15:
Być może robi coś źle. Wpis w scn jest taki jak podał @Maciej lecz w najnowszych exe  nie ma już opcji wyświetlania współrzędnych kamery. Jest tylko wyświetlanie kursora.

Maciej:
Współrzędne kamery wyświetlane są pod F3, po oddaleniu się od wagonu/lokomotywy.

Przy okazji, znalazłem sposób jak można poprawić tło, aby było zgodne z pozostałymi mini. Po przeskalowaniu obrazu (punkt 7 z pierwszej wiadomości w tym wątku), klikamy w Gimpie menu Kolory i wybieramy Barwa i nasycenie. Zmieniamy jasność na 22 i nasycenie na -46. Barwę zostawiamy bez zmian (czyli powinno być 0). Następnie klikamy OK. Po wykonaniu tej czynności, ponownie klikamy na menu Kolory, lecz tym razem wybieramy Jasność i kontrast. Zmieniamy kontrast na 20, a jasność zostaje bez zmian (czyli zostaje 0). Klikamy OK. Dalej zapisujemy plik, czyli wykonujemy punkt 8 z pierwszej wiadomości.

MR6:
Najlepiej dodać tą informacje do 1 postu odnośie tych barw w przypadku nowego exe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej