Skopiowałem sobie wpisy z E6ACT dotyczące tractionmotor: oraz ventilator: oczywiście zmieniłem nazwy plików dźwiękowych na te z EP07 i dźwięk nie pojawił się, potem zwiększałem parametry amplitudefactor i amplitudeoffset i dalej nic się nie działo, dźwięku w kabinie nie było słychać zarówno silników trakcyjnych jak i wentylatorów oporów rozruchowych, co robię źle? W załączniku plik z EP07 po zmianach.
Wpisy dla traxxa maja zasieg 50 m wiec niespecjalnie dziwne ze tam malo co slychac.
Sprobujmy od drugiego konca. W zalaczniku jest stanadardowa konfiguracja dla flagowej sioodemki, tylko z przemianowanym engine: na tractionmotor: Jadac w kabinie, dzwiek wentylatorow i silnikow ma u mnie glosnosc taka jak na zalaczonym nagraniu:
http://eu07.pl/userfiles/24014/priv-eu07cabtractionmotor.rar(nagranie ma wylaczona wiekszosc pozostalych dzwiekow, by sie nie wcinaly/zagluszaly)
Sprawdz, czy przy zastosowaniu tego samego mmd masz u siebie podobny efekt?
Przy okazji, dobrze byloby gdyby ktos znajacy sie na rzeczy mogl sie wypowiedziec czy to, co jest nagrane powinno byc ciszej/glosniej/ok
W kiblach jest mały bubel z centrowaniem źródła dźwięku (w złym głośniku słychać dane przełączniki + dźwięk EZT)
Polecił bym na razie wyłączyć dźwięk 3d w kiblach. niby pierdoła ale przeszkadza...
Pozycjonowane wykonywane jest na podstawie polozenia modeli przelacznikow skojarzonych z dzwiekami. Dla dzwiekow "awaryjnych" w rodzaju
switch: jesli nie otrzymaly one zadnej konfiguracji domyslnie przyjmowany jest punkt z przodu/centrum kabiny. Zamiast bawic sie w reczne wylaczanie w kodzie pozycjonowania by potem za rok-dwa-trzy wlaczac je ponownie, chyba lepiej wpisac do .mmd bardziej poprawna pozycje dla tego dzwieku.