Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
mac310:
Czy jest ktoś jeszcze aktywny, kto ogarnia kod i mógłby podpowiedzieć parę rzeczy? Chciałbym wprowadzić kilka poprawek, o których pisałem wcześniej ale poza obsługą hamulca bezpieczeństwa nie udało mi się więcej zrobić.
jakubg1:
youBy jest ostatni. Jeszcze co jakiś czas wchodzi Milek7, ale trzeba najpierw trafić, żeby z nim porozmawiać.
marcinn:
--- Cytat: youBy w 08 Sierpnia 2022, 19:20:44 ---Od jakiegoś czasu jest animowana lampka odbioru w Kolibrze, która się świeci podczas odgrywania dźwięku. Można by ją do tego wykorzystać.
--- Koniec cytatu ---
Znasz commit id albo nazwę gauge? Jest to zmergowane do upstreama? Wykorzystane.
--- Cytat: mac310 w 26 Września 2022, 22:26:46 ---Czy jest ktoś jeszcze aktywny, kto ogarnia kod i mógłby podpowiedzieć parę rzeczy? Chciałbym wprowadzić kilka poprawek, o których pisałem wcześniej ale poza obsługą hamulca bezpieczeństwa nie udało mi się więcej zrobić.
--- Koniec cytatu ---
Brakujące polecenia enable/disable: https://github.com/Milek7/maszyna/pull/23
Sterowanie radio volume/channel + kontrolka komunikatów radiowych: https://github.com/Milek7/maszyna/pull/24
Stele:
Tych IBL/LUT to nie można generować z envmapy do odbić?
Patrząc na swoją drezynkę, metaliczne zderzaki źle wyglądają po ciemnicy. Wyraźny banding im wyłazi.
Od blooma gwiazdy wariują. Zamiast bycia pojedynczym pikselem, puchną do kolosalnych rozmiarów. Mają swój shader, to trzeba by im wyprowadzić parametry blooma do materiału albo co. Tak samo księżyc w ciągu dnia jest drugim słońcem. Można niby mu wyłączać emisyjność zależnie od naświetlenia, ale to by było skokowe. W nocy bloom też ma przesadzony. Tory za to wyglądają fajnie.
Joachimowicz:
Dzień dobry, aby symulator stał się bardziej przyjazny użytkownikowi proponuję do poleceń w helperze dodać skróty klawiszowe przypisane do tych poleceń. Jeśli ktoś ktoś potrzebuje argumentów za, to proponuję odpalić SM42 albo podobną spalinówkę, nie zerkając co chwila w klawiszologię. Pozdrawiam serdecznie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej