Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
EP08_015:
Prosze o to log. W zadnym wagonie tego skladu nie moge sie zaladowac. Kamera laduje gdzies w debicy a my startujemy w sandomierzu.
Stele:
No i masz humanctrlvehicle b7nopuvz_8478074-8 init default physic values for b7nopuvz_8478074-8#12, [168ar]. Gryzie się numer wagonu. Nie wiem jak to miało działać, ale jedno nie równa się drugiemu.
hanys:
Co do filmiku, trzeba się trochę wysilić i autor odpisał na jednym klmentarzu, że było z górki i jechał [dop.] jak ze składem 2 tyś ton. Także tego.
Edit:
Miejscami autor napisał o promilu 8,5, więc filmik nie odwierciedla zamierzonych testow.
Turbokibel:
Komentarz został dodany 6h temu, ja napisałem post o 12.
Czarodziej:
Dzień dobry. Grzebię ostatnio trochę w kodzie, mam wyciągniętą gałąź "sim" Milka i chyba znalazłem babola w hamulce.cpp. Funkcja PFVd ma asercję PH != PL i mi się na tym wywala exe w scenariuszu l053_wieczór. Dzieje się tak, bo:
* Funkcja jest wołana z funkcji TMHZ_EN57::GetPF, w wariancie PL = 0
* W tym scenariuszu pociąg tła EN57-1376'19 dojeżdża na stację końcową i się gasi
* Po pewnym czasie powietrze ucieka z układu, PH = 0 i łapie mi się na asercję
* Nie dzieje się tak, gdy tym pociągiem się jedzie (kod nigdy nie wchodzi do funkcji PFVd
* Nie udało mi się tego powtórzyć tym składem na TDW związku z tym:
* Czy jest ktoś w stanie powtórzyć to na exe z paczki lub ostatnim developerskim?
* Czy ten EN57 jest poprawnie dodany w scenariuszu?
* Co daje ta asercja i czy jest w ogóle potrzebna?
* Porównywanie floatów przez operator "==" jest mocno dyskusyjne
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej