Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
mac310:
Nowa paczka pewnie generuje nowe problemy więc nie będę się ponownie upominał w kwestii zmian w obsłudze radiotelefonu po UART ale może chociaż da się zmienić liczbę pozycji przełącznika głośności. Teraz jest to przełącznik 10 pozycyjny (tak jak ten od zmiany kanałów), a w realu głośność ma tylko 6 pozycji. Widzę (a właściwie słyszę), że przełącznik działa i zmienia głośność komunikatów przez radio więc może da się łatwo zsynchronizować go z pozycjami fizycznego manipulatora.
Marcin E2rD:
--- Cytat: KibelAtomowy w 09 Stycznia 2022, 19:55:12 ---Wygląda na to, że bezchmurne niebo już jakby działa, ale nie z poziomu startera
--- Koniec cytatu ---
Hmm u mnie działa. Sprawdziłem na torze testowym.
MaciejM:
Jak wymusić na wirtualnym rewidencie, aby ustawiał mi na pociągach konkretną nastawę przebiegu działania hamulców? Nastawiam "długą lokomotywę", tzn 5xG, reszta P i podczas jazdy rewident zmienia nastawę na "G" na całym składzie. Lub przy nastawie R+Mg zmienia mi na nastawę R na całym składzie. Jak go ogarnąć?
Siecool:
Pytałem o to kiedyś @tmj i z tego co pamiętam konkluzja była taka, że niestety obecnie się nie da. Co nie zmienia faktu, że niniejszym ponawiam prośbę o taką korektę w exe :)
EP08_015:
Witajcie. Jak tym wpisem lub jak wogule mozna obciac wyswietlanie terenu do kilometra max? zeby zyskac kilka fps. gfx.drawrange.factor.max 1 NIgdzie o tym niema zadnego opisu. W trybie legacy mam plynna grafike a niechce byc na ten tryb skazany.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej