Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (752/765) > >>

Milek7:

--- Cytat: Turbokibel w 06 Stycznia 2022, 14:01:03 ---brak obsługi pyscreenupdatetime
--- Koniec cytatu ---
Dodałem.

Czuwak zachowuje się trochę inaczej, bo implementacja jest inna (przerabiałem przy okazji dodawania sify). Można pozmieniać, ale pewnie w każdym pojeździe to powinno działać inaczej...
Ale akurat przy przytrzymaniu guzika, to w tej wersji mruga, brzęczy i hamuje.

Prędkość przesuwania hamulca reguluje się w ini.

Z tym ET42 to ogólnie obsługa ilości pantografów jest mocno poszamyniona w exe, ale w tym przypadku to chyba błąd w fiz. W ET42-B ten pantograf co jest to bardziej jest przedni, i tak jest też zdefiniowany w modelu, więc w fizie powinno być PhysicalLayout=1

Turbokibel:
ET42 poprawione na repo, dziwne, bo na exe tmj normalnie działało, ale teraz już też działa. Co do tego czuwaka, to jedyne pojazdy jakie mają sifę to Traxx, więc myślę, że można zmienić to tak jak było dawniej.

Kuba_PL:
Podczas ładowania l053 poranek crashuje, na starym exe działa.
Załączam log:

KibelAtomowy:
Mi l053 normalnie się wczytuje.

Jest jeszcze jedna rzecz z tym exe, która mnie nurtuje. Bezchmurna pogoda. Pisałem kiedyś temat... nikt nic nie odpisał.

Załączam screeny - jeden to wartość zachmurzenie i opady ustawiona na 0, drugi na 0,5, różnica jest kolosalna nawiasem mówiąc, na 0 zamiast bezchmurnego nieba jest szara kupa. Na exe Tmj bezchmurna pogoda wygląda normalnie.

Kuba_PL:
Za to u mnie niebo wygląda normalnie, a L53 sie nie wczytuje :P.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej