Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (751/765) > >>

chyzy17:
Mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak  pobrać to nowe exe Milka z tych jego linków? Nie ogarniam nigdy tych linków, nie mogę znaleźć gdzie to exe jest.

Kuba_PL:

--- Cytat: KibelAtomowy w 06 Stycznia 2022, 07:21:43 ---@Milek7 na Twoim exe nie podnosi się pantograf w członach B ET42. Sprawdzałem jeszcze przed momentem najpierw na Twoim najnowszym i na "regularnym" z 5 września. Na zwykłym idzie do góry, na Twoim nie.

--- Koniec cytatu ---
A ukrotnienia i te inne duperela ustawiłeś w starterze?

Stele:

--- Cytat: chyzy17 w 06 Stycznia 2022, 10:34:21 ---Mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak  pobrać to nowe exe Milka z tych jego linków? Nie ogarniam nigdy tych linków, nie mogę znaleźć gdzie to exe jest.

--- Koniec cytatu ---
Na azurze, klikasz na najnowszy commit, który się skompilował poprawnie. W podsumowaniu masz ikonkę artefaktu z podpisem "X published" albo jak klikniesz na któregoś joba to też jest odnośnik "artifact produced". Wchodzisz w te artefakty i już wyświetla listę paczek z binarkami. Najeżdżasz na pozycję zgodną ze swoim OSem i po prawej stronie pojawiają się malutkie trzy kropeczki, z których wywołujesz pobieranie.
Na appvejurze jest prościej, wchodzisz w ostatni commit, zakładka artifacts i masz linki do paczek z binarkami.

KibelAtomowy:

--- Cytat: Kuba_PL w 06 Stycznia 2022, 12:12:35 ---
--- Cytat: KibelAtomowy w 06 Stycznia 2022, 07:21:43 ---@Milek7 na Twoim exe nie podnosi się pantograf w członach B ET42. Sprawdzałem jeszcze przed momentem najpierw na Twoim najnowszym i na "regularnym" z 5 września. Na zwykłym idzie do góry, na Twoim nie.

--- Koniec cytatu ---
A ukrotnienia i te inne duperela ustawiłeś w starterze?

--- Koniec cytatu ---

Przecież to się ustawia automatycznie dla wieloczłonów. Sprawdziłem teraz i wszystko jest. Pantograf w członie B nie wstaje. Jak przejdę do członu B i stamtąd odpalam to też nie wstaje - da się podnieść tylko człon A.

Na zwykłym exe wszystko śmiga.

Turbokibel:
Potwierdzam błąd z ET42.

--- Kod: ---trainset rozklad start 0 0.1
node -1 0 112E-025-A_1 dynamic pkp\et42_v2 112E-025-A 112E-A 0 headdriver 255.WH25 0 enddynamic
node -1 0 112E-025-B dynamic pkp\et42_v2 112E-025-B 112E-B 0 nobody 0.WH25 0 enddynamic
--- Koniec kodu ---

Zauważone błędy na exe Milka:
brak obsługi
--- Kod: ---pyscreenupdatetime
--- Koniec kodu ---
w mmd (indywidualne aktualizacje ekranu pythona),a może jest, tylko priorytet ma to ustawienie:
--- Kod: ---pyscreenrendererpriority normal
--- Koniec kodu ---
w ini.
Jeżeli trzymamy czuwak by zrobić test czuwaka to lampki mrugają dopiero po 2-3s, powinny mrugać od razu, a najlepiej to jeszcze jakby po sekundzie czy dwóch odzywał się buczek (ale tego nie ma w żadnym exe)
Hamulec pomocniczy i zespolony przesuwa się za szybko, najlepiej to wyrównać tak jak u tmj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej