Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (747/765) > >>

youBy:
Wrażenie wolniejszej jazdy - jak najbardziej prawidłowe. Nieraz jeżdżąc w kabinie nawet 160 km/h nie czuć tej prędkości, jeśli nic nie świszczy/stuka/trzeszczy.
W rzeczywistości wrażenie prędkości się bierze z rzeczy, które przemieszczają się szybko obok, na skraju pola widzenia. Co do słupów, to czas przejazdu pomiędzy sąsiednimi słupami musi być taki sam. Mniejszy kąt sprawa, że między słupami jest mniej pikseli na ekranie (przesuwają się wolniej), ale czas jest zawsze taki sam. Skoro jedziesz 100 km/h, to co sekundę słup przybliża się do Ciebie o 27,8 m.

mac310:
Nagrałem na szybko ten sam przejazd, raz przy kącie widzenia 24 stopnie i domyślnym położeniem kamery, a drugi raz przy kącie widzenia 60 stopni i przysuniętą kamerą do szyby. Jak dla mnie ustawienie z wąskim kątem patrzenia wygląda jak jazda w zwolnionym tempie choć prędkość jak widać w obu przypadkach jest w okolicy 100 km/h.

Joachimowicz:
Policzyłem klatki, w obu przypadkach od słupa do słupa wyszło około 60.

mac310:
No to ja już nie wiem. Dla mnie przy tych wąskich kątach wszystko idzie znacznie wolniej.

youBy:
Prędkość jest taka sama, natomiast jest wrażenie zwolnienia. Idzie się przyzwyczaić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej