Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
Tomnord15:
Texturę mam pobraną z repo bodajże wczoraj, nie wiem czemu się nie wyświetla poprawnie, konwertowałem ją jedynie do dds. Textura ma mały rozmiar w porównaniu do innych textur z folderu sky. W załączeniu log.
Stele:
Wg loga nie wygenerowałeś jej mipmap. Z tga są generowane w locie. Dds muszą mieć zapisane w pliku. Oprócz tego trochę braków normalmap staroci. To jakaś sztukowana od wieków paczka jest?
Tomnord15:
Tak sztukowana paczka, konwertowałem narzędziem stąd, ale mam tga i spróbuję wrzucić jako tga i zobaczę co będzie.
Edit: w tga jest teraz czarny ekran, na exe @Milka jest w porządku. To pewnie wina czegoś w exe.
tmj:
Hmm w logu wszystko wyglada raczej normalnie. Wrzucilem u siebie z ciekawosci szadery z galazki Milka na wypadek gdyby sie pomieszaly, ale obawiam sie ze "u mnie dziala" tzn nic rozowego z nimi na swoim exe nie obserwuje ;/
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawka, pojazdy uruchamiajace sie wstrzymuja sie ze skanowaniem trasy
- aktualizacja szaderow do wersji z galazki sim Milka7
- w ramach wczesnej Wielkiej Nocy doklejone do exe liczne dary od Pana Krolika:
-- dodana obsluga asynchronow z wiecej niz jednym falownikiem; ilosc okreslana jest wpisem InvNo w sekcji Engine
-- poprawione kalkulacje poslizgu z wylaczonymi falownikami
-- dodatkowe parametry hamulca sprezynowego, wpisy SpringBrakeCutsOffDrive oraz SpringBrakeDriveEmergencyVel w sekcji Cntrl
-- nowy tryb pracy hamulcow, PNEP
-- dodatkowe parametry dla skryptow pythona: emergency_brake, door_step, eimp_cX_invno, compressors_no, compressors_X_allow, compressors_X_work, compressors_X_car_no
-- dodatkowe parametry wylacznika cisnieniowego sprezarki dla obsadzonej kabiny B, MinCP_B oraz MaxCP_B w sekcji Brake
-- pozycje dzwigni hamulcow dostepna dla skryptow pythona, brakectrl_pos oraz localbrake_pos
-- przelacznik ReleaseParkingBySpringBrakeWhenDoorIsOpen w sekcji Cntrl
-- rozklad jazdy moze zawierac pole Kategoria dostepne dla skryptow pythona pod kluczem traincategory
-- dodatkowe parametry wentylatorow motorow trakcyjnych, MotorBlowersSustainTime oraz MotorBlowersStartVelocity w sekcji Engine
-- dodana obsluga dzwieku zwalniacza definiowanego wpisem retarder: w sekcji internaldata:
-- dodana informacja o stanie pantografow w sekcji Vehicle panelu F12
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej