Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
Joachimowicz:
Różowa plama na paczce SVN zniknęła, natomiast pozostał problem freespotlightów, które mają kolor nieadekwatny, do tego co mają wpisane w t3d. Po lewej stronie shadery i exe z paczki 210305, po prawej te same shadery z exe milka. Screen prezentuje fikcyjny sygnał (górne światło czerwone, dolne pomarańczowe), będący tworem stworzonym wyłącznie na potrzeby wizualizacji istotnego problemu.
tmj:
Mhm, z tego co widze u Milka shader od freespotow robi przy miksowaniu konwersje koloru do przestrzeni linearnej, ale korekta z powrotem jest juz tylko przy aktywnym przelaczniku gfx.shadergamma ktorego obslugi chyba nie wdrozylem. W miedzyczasie skopiuj sobie shaders/freespot.frag z poprzedniego wydania, powinno naprawic (a w zasadzie zamiesc pod dywan) problem do czasu jego naprawy.
Joachimowicz:
Podmiana pliku dosyć skutecznie maskuje problem.
Od jakiegoś czasu mam problem z migającymi na czarno krawędziami? Osią? Nie wiem. Widać to na screenie. Nie bardzo wiem czy to wina exe, czy którejś opcji w ustawieniach. Natomiast na między szynami widać migające białe kropki.
Pomocnik przestał uwzględniać rozkład i szlakową w sugerowanej przyszłej prędkości. Co chwila pokazuje, że za chwilę limit będzie wynosił 125km/h (Vmax lokomotywy).
Stele:
Te kropki na torach to chyba artefakty paralaksy. Też mi czasami coś mignie na mocno kontrastowym kawałku mapki, ale jest to sporadyczne i niedrażniące raczej.
yrek150:
Witam, mam pytanie odnośnie wyglądu nocy w konkretnych exe. Chodzi o to, że na exe @tmj noce są ładne, ciemne, jak prawdziwe noce, a na exe @Milek7 są moim zdaniem zbyt jasne. Używam obecnie tego drugiego exe, gdyż ekran ładowania wydaje mi sie lepiej zrobiony i lubię widzieć mapę trasy a chciałbym, żeby u mnie noce wyglądały tak jak na exe od @tmj. Da się to jakoś zrobić? odpowiada za to jakiś plik, parametr czy jest to zaszyte bezpośrednio w exe?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej