Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (15/177) > >>

Balaclava:
Tak, w momencie jak był na rozjazdach dostałem sygnał od kierownika, ale semafor był na Sr1 i rozjazd ustawiony na rozprucie.

Siecool:
To prawdopodobnie jakiś błąd exe. Sygnał kierownika jest generowany przez program, eventy w ogóle się tym nie interesują. Skoro semafor był na stój to znaczy, że eventy odjazdowe się nie uruchomiły. Trzeba było poczekać jeszcze ze dwie minuty, powinno zaskoczyć normalnie - podałby Ci się odjazd i wydaje mi sie, że też kierownik by drugi raz zagwizdał. Niestety exe ma czasami jakiś problem z interpretowaniem związku między podaniem sygnałem przez kierownika i wskazaniami semaforów. Kierownik potrafi gwizdać, gdy semafor jest na stój, a z kolei gdy semafor zostanie podany czasami kierownik tego nie zauważa i trzeba ręcznie resetować skanowanie poprzez przestawienie nawrotnika w tył, a następnie w przód.

Krzysiek626:
Sprawdzalem na exe starym i tmj. Mam brak odjazdu po manewrach SU45 z  Janiszewa. Mialem wczesniej pisac, ale zeszlo jakos. Dostaje rozklad, mija godzina odjazdu a semafor swieci "stoj" prob bylo ze 4.

Siecool:
Poczekaj, o którą misję chodzi?

Krzysiek626:
Nie jestem przy komputerze, ale to pospieszny przyprowadzony przez siodemke, a my zaczynamy na szopie SU45-040. Jedziemy na zeberko i czekamy na przyjazd. Mamy jazde z Janiszewa do Wilisia. Manewry robie bez problemu, dostaje rozklad i dalej nic sie nie dzieje.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej