Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (42/177) > >>

Stele:
A nie wiem, trzeba by sprawdzić, bo nikt tego nie próbował.
Opis wszystkiego jest na wiki: https://wiki.eu07.pl/index.php/Wpisy_hamulca_dla_pojazdow

tmj:

--- Cytat: Siecool w 30 Marca 2018, 20:46:58 ---Jest gdzieś pełen opis tych oznaczeń, zwłaszcza po kropkach? Nigdy tego nie stosowałem dotychczas. Mogę spróbować to wrzucić do misji dla pociągów prowadzonych przez nas, dla reszty nie ma to sensu, bo AI tam się często przepina, a ono chyba obsługuje tylko gołą flagę sprzęgu, bez dodatków po kropkach.

--- Koniec cytatu ---
Warto tutaj zauwazyc ze wpisy po kropce to nie konfiguracja sprzegu a raczej dodatkowe ustawienia dla danego pojazdu jako takiego, ktore pozostaja aktywne przez caly czas trwania scenariusza; to co sie pozniej wyprawia z tym pojazdem na scenerii na nie nie wplywa, mozna je wiec spokojnie stosowac wszedzie tam gdzie autor scenariusza widzi dla nich zastosowanie.

W przypadku instrukcji spinania skladow przez AI dobrze by bylo pamietac, ze mozna podac wartosc sprzegu 'wyzsza' niz jedynie hak+hamulec. Zwlaszcza dla skladow pasazerskich wypadaloby zapinac tez przewod zasilajacy i ewentualnie ogrzewanie, a jesli laczone sa kawalki skladu pasazerskiego to takze mostki.

Zuger:
Jeśli mogę coś zasugerować w kwestii urealnienia składów - proponuję lekko zmienić skład pociągu na scenerii ZdawczyA_Wil2. ST43-193 można podmienić na -22, -170, -195, -223 albo -235. Akurat te lokomotywy zdarzały się w duecie z egzemplarzem -05, gdyż miały identyczny przydział lub obsługiwały ten sam region ;-)

Halus:
Cześć

Dlaczego na wersji 18.03 nie działa całkowo v2? Wybrałem służbę z eszelonA i na samym końcu mi zawiesiło, można coś z tym zrobić?

Dziekuję
Haluś

EU40:
Puszcza Orzechowska, tor nr2.  Brak wskaźnika W9 (koniec ograniczenia do 70km/h).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej