Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
vikinq:
Gdzieś na teście jest model czołgu to ew można dodać do eszelona.
Stele:
Czołg nie może być wydany ze względów licencyjnych. Model jest kradziony z CODa3 o ile pamiętam.
tmj:
Drobna uwaga, jesli sklad rozpoczyna jazde na przystanku a nie w polu, to powinien miec tez wpisana w rozkladze godzine przyjazdu dla tego przystanku. Inaczej w pewnych warunkach (brak w zasiegu skanowania semafora itp) moze dojsc do sytuacji, ze AI kierujaca takim skladem nie odjedzie ze stacji startowej (ktorej, na podstawie braku czasu przyjazdu, nie kwalifikuje jako "przystanek z ktorego mam odjechac")
Przykladem takiego skladu jest mpei15108 z janiszewa zachodniego, w scenariuszu osobA_jar -- bez wpisania godziny przyjazdu AI nigdy nie ruszy z miejsca. Blad ten wystepuje zarowno w exe Borlandowym jak i c++ i dosc trudno byloby go obejsc od strony exe, dlatego jest to cos, na co musza zwrocic uwage autorzy tras.
Siecool:
--- Cytat: EU07-483 w 20 Maja 2017, 11:26:37 ---Co do semaforów na podg - E przestawić na lewą stronę toru i nic więcej nie ruszać.
--- Koniec cytatu ---
W tej wersji dałem go już ze 200 m wcześniej, a że przy okazji z pomiarów organoleptycznych wyszedł mi brak wymaganej widoczności to dorzuciłem też i powtarzacz. Dostosowałem też położenie SHP i całej reszty, więc odwrócenie tego wymagałoby większego zachodu. Zobacz, czy tak jak jest teraz może zostać.
--- Cytat: tmj w 21 Maja 2017, 20:00:32 ---Drobna uwaga, jesli sklad rozpoczyna jazde na przystanku a nie w polu, to powinien miec tez wpisana w rozkladze godzine przyjazdu dla tego przystanku. Inaczej w pewnych warunkach (brak w zasiegu skanowania semafora itp) moze dojsc do sytuacji, ze AI kierujaca takim skladem nie odjedzie ze stacji startowej (ktorej, na podstawie braku czasu przyjazdu, nie kwalifikuje jako "przystanek z ktorego mam odjechac")
Przykladem takiego skladu jest mpei15108 z janiszewa zachodniego, w scenariuszu osobA_jar -- bez wpisania godziny przyjazdu AI nigdy nie ruszy z miejsca. Blad ten wystepuje zarowno w exe Borlandowym jak i c++ i dosc trudno byloby go obejsc od strony exe, dlatego jest to cos, na co musza zwrocic uwage autorzy tras.
--- Koniec cytatu ---
Nie spotkałem się dotychczas z tym błędem, ale jest to cenna informacja, bo może rozwiąże problem niepodawania sygnału odjazdu przez kierownika w Janiszewie. Generalnie na Całkowie v2 pod ziemią przy przystankach najczęściej są semafory, więc z tego co piszesz, wynika, że nie powinno być problemu z odjazdem składu.
loko:
Misja pospwilB do stacji Janiszew przejezdna, Exe ++ 170525. Już nie miałem możliwości na wykonanie prawidłowych manewrów. Na stacji początkowej można by dorzucić na radiu coś w stylu "można w perony" i chociaż uproszczoną próbę hamulca, zapas czasu jest wystarczający. Brak elektromagnesów SHP od Całkowa prawie aż do Janiszewa przy tarczach i TOP'ach. W Całkowie dostałem wyjazd dopiero po tym jak osobowy najpierw ruszył, co powoduje około +3 minuty opóźnienia. Ponadto za bardzo moim zdaniem słychać w kabinie sygnały na przejazdach i w Całkowie było tylko słychać podczas opuszczania szlabanów - przy przejeżdżaniu przez przejazd sygnału już nie było nawet na zewnątrz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej