Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Siecool:
Udźwiękowienie scenerii (radio) jest jedną z rzeczy do zrobienia, niestety nie mam żadnych materiałów, więc musi to czekać. Co do elektromagnesów tak miało być. Tak samo jeżeli chodzi o mijanki - zasadniczo zwolnienie szlaku zawsze jest z pewnym opóźnieniem dokonywane. Jeżeli chodzi o sygnały na przejazdach te kat. A są zaprogramowane tak, że dźwięk jest tylko podczas opuszczania rogatek, w przejazdach kat. B dzwonienie jest przez cały czas, gdy przejazd jest zamknięty.
Krzysiek626:
A moim skromnym zdaniem, te trzy minuty opóźnienia daje nam klimat. Trzeba się wziąć w garść i nadrobić. Sieć kolejowa, to chyba nie jest szwajcarski zegarek.
Dróżnik Wiór:
Jeszcze nie wypowiedziałem się tu, misje jakie dotąd przejechałem nie powodowały problemów. Przy okazji wyrażę podziw dla autora - druga wersja Całkowa już teraz jest moją ulubioną. To co zostało zrobione przyciąga do gry na dłużej. Wracając do meritum mojego w tym temacie wpisu:
U mnie pojawił się problem z dojechaniem do końca misji OrlenA. Błąd pojawił się przy leśnym przejeździe kolejowym przed Wilisiem Poligon - symulator przestał działać, nagle wszystko stanęło w miejscu. Nie było napisane jak dotąd o problemach z tą misją, może to tkwi gdzie indziej, jest możliwym, że czegoś u mnie po prostu brakuje. Plik zawierający błędy w załączeniu. Podobny błąd wystąpił u mnie przy misji osobB_wil, ale nie mam plików z tej jazdy, a na dokładkę wymieniłem tabor do jazdy na inny niż zamierzony przez autora (2x SN61+Bhp).
Dodałem też log z tej jazdy w poniższym odnośniku, jeśli to może pomóc:
http://eu07.pl/userfiles/24778/test-log.txt
Siecool:
Patrząc po errors.txt na pewno masz coś nie do końca dobrze z instalacją - wypisane błędy są co prawda niegroźne (skutek nadmiernego szastania (p1) w incach), ale były usuwane albo w paczu do PC, albo wraz z plikami scenerii. Z loga niestety nic konkretnego nie wynika odnośnie przyczyn wysypu. Ponieważ używasz starego exe, które faktycznie miało tendencje do sypania się, sugeruję przeinstalować całość, przejść na exe++ i wtedy zobaczyć, czy nadal będzie problem.
// EDIT
Z innej beczki - prośba o sprawdzenie załączonej scenerii testowej. Wsiadamy do drezynki i patrzymy, co robi ET22. Czy u Was też ten drań zmienia kierunek, jak tylko zjedzie z ostatniego rozjazdu, ignorując W5 i tarczę manewrową? Sprawdzałem na ostatnim exe++ i exe Borlandowym, za każdym razem efekt ten sam. Na moje oko rozsądne by było, żeby on dojechał do W5, dopiero tam zmienił kierunek, a następnie zaparkował pod tarczą czekając na dalsze rozkazy.
MR6:
Drogi siecoolu, bardzo zachęcam cię do zrobienia scenariusza retro do tej scenerii, lada chwila wyjdzie sp45 i bipy, a fajnie by było zobaczyć cos takiego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej