Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
EU40:
Panowie. Wydaje mi się, że w praktyce wygląda to tak:
Każdy semafor wjazdowy ma w takich przypadkach głowicę skierowaną do kierunku jazdy, tak jak określa to rysunek 2.11b (tak jak na załączonej fotce).
Dlaczego tutaj zastosowano głowicę 2.11a?
Zawsze można zastosować 2 semafory na jednym maszcie, jak skrajnia nie trzyma.
Krzysiek626:
Analizując łącznice między Olechowem a PO Retkinia, także łącznice w okolicach Zduńskiej Woli i Karsznic, postawił bym semafor E w okolicach ToD i ToC (nie chodzi mi o powiązanie z nimi tylko o wskazanie miejsca). Odpada zastanawianie się z jakim wskaźnikiem i po której stronie postawić E. Załącznik pokazuje to miejsce gdzie nic nie ogranicza postawieni E po prawej stronie toru. Ta łącznica prowadzi do szlaku z grupy torów towarowych, nie zaszkodzi jak odcinek za semaforem do zabezpieczonego rozjazdu jest dłuższy.
Siecool:
Przedstawiam pierwszego patcha dla Całkowa v2 do dalszych testów. Główne zmiany:
* rozbudowanie dekoracji na poligonie i w jednostce wojskowej w Wilisiu
* nowa misja: eszelon - pusty skład z Wilisia do Janiszewa poprzedzony dłuższymi manewrami na bocznicach wojskowych w okolicach Wilisia
* poprawki misji pospwilA, pospwilB: podmiana wagonów na 11xa_v2, tablice relacyjne, automatyczne uruchamianie odjazdów na starcie (bez SHIFT+1)
* poprawki przypisania W4 (dodanie długości peronów i strony otwierania drzwi)
* przesunięcie semafora na stacji Janiszew Most
* poprawki słupów teletechnicznych w Macierzewie
Znane błędy / problemy na chwilę obecną (tylko misja pospwilA):
* drzwi w wagonach na stacji Janiszew pozostają zamknięte po podpięciu się naszej lokomotywy
* w Janiszewie nie podaje się również sygnał odjazdu, na kolejnych stacjach już to jednak działa
* z kolei na stacji w Wilisiu drzwi nie zamykają się, gdy odczepimy lokomotywę i rozpoczynamy manewry, w efekcie zjeżdżamy na postój ze składem z otwartymi drzwiami
* w miarę zapadania zmierzchu nie uruchamia się oświetlenie nocne semaforów kształtowych
Misji pospwilB i eszelon nie testowałem w całości, więc mogą wystąpić inne problemy poza wymienionymi. W razie czego proszę zgłaszać.
DOWNLOAD: http://eu07.pl/userfiles/7546/priv-calkowo_v2_patch_01.zip (11 MB)
matek123:
--- Cytuj ---w efekcie zjeżdżamy na postój ze składem z otwartymi drzwiami
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak teraz, ale parę ładnych lat temu widziałem w Kołobrzegu, jak na manewrach wszystkie drzwi były otwarte.
EU07-483:
Co do semaforów na podg - E przestawić na lewą stronę toru i nic więcej nie ruszać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej