Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Metro bałtyckie

<< < (8/33) > >>

dymus:

--- Cytuj ---Zakręt za Starym Miastem jest zbyt ostry by móc jechać tam 80 km/h (promień 300 metrów), a żadnych ograniczeń tam nie ma.
--- Koniec cytatu ---
Łuk o promieniu 300m pozwala na jazdę 87km/h przy adop=1.0 (u nas raczej nie spotykane, oprócz kilku wyjątków?), 83km/h przy adop=0.8, ale tylko gdy (oba przypadki) jest przechyłka 150mm, oraz odpowiednia krzywa przejściowa. Więc tam taka prędkość jest możliwa, ale trzeba zrobić przechyłkę i dodać krzywą przejściową.

--- Cytuj ---Czyżby miał to być wyjazd na powierzchnię, gdzie łączy się ze szlakiem Bałtyk Miasto - Bałtyk Plaża (tak, tam jest jedna zwrotnica odgałęziająca do zarośniętego toru donikąd)?

--- Koniec cytatu ---
Może wyjazd do zajezdni ? :D

Transkei:

--- Cytat: jakubg1 w 03 Kwietnia 2017, 20:29:54 ---Trochę za mały czas na dojazd od stacji do stacji. Przyznam, że testując od wczoraj nie dojechałem na czas do stacji końcowej, zawsze miałem opóźnienie około 5 minut.

--- Koniec cytatu ---
Rozkład jest bardzo prowizoryczny i napisany w taki sposób, aby nie było dłuższego oczekiwania na odjazd (nie licząc stacji początkowej). Mi udaje się przejechać trasę w 13 minut.

--- Cytat: jakubg1 w 03 Kwietnia 2017, 20:29:54 ---Do czego służy przedłużenie jednego z torów na "żeberku" za przystankiem Kolumba (kończy się dziurą)?

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: dymus w 03 Kwietnia 2017, 20:47:29 ---Może wyjazd do zajezdni ? :D

--- Koniec cytatu ---
Dobrze się domyślacie, w tym miejscu będzie w przyszłości wyjazd na stację techniczno-postojową (pod warunkiem że będzie czas i siły na jej napisanie). Na razie dałem tunel kończący się dziurą, aby nie było wrażenia, że pociągi są na stałe uwięzione pod ziemią. Odgałęzienie na linii Bałtyk Główny - Bałtyk Plaża jak najbardziej może być bocznicą do STP.

Krzysiek626:
Ja przez ten wyjazd, próbowałem wyskoczyć całym składem, pomyślałem że polecę w dół. A jednak nie. @Transkej, wszystko co zrobiłeś do tej pory, pokazuje jak dobrze są to przemyślane działania. Mam pełne zaufanie do Twoich pomysłów i nie wątpię, że kontynuacja będzie na równie wysokim poziomie. Nie chodzi mi tylko o metro. Wracając do tej mikro scenerii, na warunki które mamy jest bardzo dobra. Jak widać cała krytyka, czy zarzuty odnoszą się do taboru, sieci trakcji elektrycznej i chyba są wyrażają słabą znajomością tematu. Traktuję tę scenerię jako pilotażowy projekt, pokazujący że można coś w tym temacie osiągnąć.

jakubg1:
Metro crashuje kilkadziesiąt sekund po odpaleniu na EXE C++. Wersja z 30 marca. Sesja z ED72, chodziaż dzieje się to na każdej sesji, tylko na tej scenerii. Inne scenerie chodzą normalnie. Na borlandowym metro bez zarzutów.
Log i errors w załączniku. Crashdump nie tworzy się.

EDIT: Podejrzenia spadają na odtwarzanie dźwięku, gdyż crash następuje po mniej więcej tym samym czasie co czas do odjazdu jednostki, ale nie jestem w stanie tego sprawdzić, ponieważ nie mam żadnej czcionki i nie widać aktualnej godziny.

Transkei:
Niestety exe C++ mi nie działa więc mogę się tylko domyślać. Można spróbować wywalić "napowierzchniowy" Bałtyk - wystarczy zakomentować odpowiednie include w pliku .scn. Z logu wynika, że załączają się jakieś dziwne eventy, których nie ma w scenariuszu metra.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej