Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Metro bałtyckie
Smok E_ustachy:
Albo większe tunele i kolejka podziemna, gdzie ruch jest prowadzony wg przepisów kolejowych. Można by ją podpiąć do scenerii Bałtyk i puścić dołem też InterCity. Jak to u nas. Albo pod Całkowo.
I dłuższe perony, żeby się mieścił skład z 3 członami silnikowymi.
bprog:
Z rad to stare EW58 bardzo fajnie się jeździ - hamowanie o wiele lepsze m.in.
Targowianin:
Witam.
Problem tak jak wyżej napisałem, ze scenerią Bałtyk-Metro. Chodzi o to, że pociągi sterowane przez komputer przed stacją początkową Nowy Slimsonów zamiast wjechać na odpowiedni tor i po prostu wziąć pasażerów, wjeżdżają na tor nie ten co trzeba i jadą pod prąd, przez co później blokuje się ruch w kierunku stacji Nowy Slimsonów. Tak się dzieje za każdym razem, po przejechaniu zwykle 2 kursów (w obie strony).
Wersja gry i patch najnowsze.
1. Ten dział służy do pomocy przy wydanych dodatkach. Metro jest na warsztacie i wszystkie uwagi należy kierować tam. Przenoszę.
2. Zapoznaj się z wątkiem jak prosić o pomoc. Brakuje załącznika.
@Stele
Transkei:
Trzecia szyna odpada, jeżeli nie będzie dedykowanego taboru. Dorabianie pantografu na wózku EN57 to nie metoda, jak dotąd wszystkie pojawiające się w MaSzynie pojazdy były realne (w przeciwieństwie do scenerii), dostosowanie EN57 do trzeciej szyny to stworzenie pojazdu fikcyjnego. Ponadto z tego co mi wiadomo w trzeciej szynie nie stosuje się napięć wyższych jak 1,2kV.
Zrobiłem przymiarkę do zawieszenia sztywnej sieci trakcyjnej i wygląda na to, że taka sieć się zmieści, jeżeli się obniży torowisko w tunelach o 20 cm, a sieć będzie na wysokości 4,8 metra (licząc od główki szyny). Załączam dwa obrazki pokazujące jak układają się pantografy przy takiej wysokości sieci. Nie jest to zbyt nisko?
jakubg1:
Pantografy nie powinny się łamać, jednak sugeruję żeby wysokość sieci była dostosowana do większości pojazdów elektrycznych, bo teraz to np. taka ET40 sobie połamie pantografy, ale z drugiej strony raczej nie będzie tam jeździć ;). Podsumowując, może zostać, aczkolwiek niech wypowiedzą się bardziej kompetentne osoby.
Co do innych rzeczy na trasie - jeden błąd i jedno pytanie:
1. Zakręt za Starym Miastem jest zbyt ostry by móc jechać tam 80 km/h (promień 300 metrów), a żadnych ograniczeń tam nie ma.
2. Do czego służy przedłużenie jednego z torów na "żeberku" za przystankiem Kolumba (kończy się dziurą)? Czyżby miał to być wyjazd na powierzchnię, gdzie łączy się ze szlakiem Bałtyk Miasto - Bałtyk Plaża (tak, tam jest jedna zwrotnica odgałęziająca do zarośniętego toru donikąd)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej