Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

SP47

<< < (6/10) > >>

EU40:
Tylko będzie problem z dźwiękiem silnika, bo żadna maszyna go nie odzwierciedli. Był dość charakterystyczny i różniący się od tego z SU45.
Jeżeli będzie problem z dostaniem się do kabiny, to dajcie mi znać na pw. Wydaje mi się, że znam bardzo dobre źródło. Mogę też sam focić, ale nie chcę jechać do Kościerzyny na próżno.

Suligo:
W sercu mam nadzieje, że kiedyś SP47 wróci do ruchu, ale watpię ze z tym silnikiem... Szanse są bardzzo małe, a wręcz niemożliwe żeby usłyszeć oryginalny dźwięk tej lokomotywy :/.

Jaco:
Sprawa jest prosta: EU40 podpowiedział, że nie ma szans na dźwięki SP47, bo jej 16 cylindrowy silnik miał swój charakterystyczny dźwięk. Swoją drogą pamiętam w ruchu obie maszyny 001 i 002. Czy ktoś chciałby (przewoźnicy prywatni) pozyskać taką maszynę? Można tutaj pisać doktoraty i wymyśleć, że da się tam jakiegoś fajnego CAT'a włożyć. MiKolom będzie nie w smak (choć nigdy SP47 w ruchu nie widzieli), a "prywaciarz" albo zdecyduje się na modernę a'la ST46, albo uzna, że nie ma to sensu, bo lepiej pozyskać niepozyskiwalne SU46 od PKP CARGO niż ściągąć z pomnika SP47. Takie są realia. Zatem nigdy nie liczmy na to, że w SP47-001 ktoś kiedyś "odpali" silnik 2116SSF. Nawet nie wiemy, czy można teraz uzyskać świadectwo typu na starą SP47 (BTW, SU46 ma długość ze zderzakami 18 990 mm, a SP47 20 180 mm). Mamy tutaj do czynienia ogólnie z dwoma odmiennymi typami lokomotyw: 303D dla SU46 i 302D dla SP47.

Krzysiek626:
W symulatorze pora zrobić skansen. Skansen w którym umieścimy stare wysłużone pojazdy, których istnienie możemy upamiętnić, ale nie wskrzesimy do jazdy. Można zrobić model, oteksturować na podstawie nowych fotografii i postawić dla ozdoby w scenerii.

Suligo:
Podobno SP47 jest zgięta - przy podnoszeniu ją skrzywili.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej