Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt "KPK-LK"

<< < (7/10) > >>

pborowiak:
Jasne, podstawy mniej/więcej ogarniam, są jednak tak trudne do wykonania obiekty jak chociażby koparki piaskowe, specyficzne konstrukcje się tam znajdujące itd. Chcę też wiedzieć na czym najbardziej i w pierwszej kolejności autorowi scenerii zależy.
edit: jest też troszkę dość ciekawego taboru (zał.), pytanie co z wymiarami. Mogę spróbować skontaktować się z kimś bezpośrednio z KP. Może akurat znajdzie się ktoś z planami.

Balaclava:
@Petyniak, z nieba mi spadłeś! Właściwie to najbardziej brakuje tekstur TEM2 z Kotlarni. Dobrze by było, jakbyś załatwił foty 3 sztuk conajmniej. Przesuwarki torowe również będą mile widziane. Nie wiem co się stało ze spychaczami, które stały w Leboszowicach. Mam nadzieję, że ich nie pocięli. One również by się przydały. Koparki poszukam u Trainzowców. No i do kursów na pola piaskowe przydadzą się wagony samowyładowcze 401Vc. Z budynków to wszystko charakterystyczne z Ortowic i Kotlarni (nastawnie, lokomotywownie, jakieś przytorowe magazyny...)

Nie wiem czy w pierwszej wersji będą pola piaskowe, bo z tym będzie kupa roboty. W pierwszej kolejności skupiam się na tym, żeby można było wozić węgiel z Sośnicy (której nie planuję robić) do Elektrowni Rybnik i w drugą stronę ciągnąć popioły w gruszkach na podsadzkę do Bojkowa, w przyszłości również Szczygłowic. Dopiero potem postaram się umożliwić kursy na most zsypowy "Wojciech" oraz wywóz odpadów ze Szczygłowic do Leboszowic.

W załączniku pseudo porównanie jednego z miejsc z rzeczywistością. Prace idą baardzo mozolnie, ale do przodu.

Balaclava:
@Bojar ze sceny Trainz zezwolił na konwersję jego modeli. W załączniku most zsypowy przekonwertowany przez @Stele. Najprawdopodobniej uda się załatwić jeszcze modele wagonów samowyładowczych 401Vc, czyli popularnych "rolkowców" oraz koparki Rs-400 (co prawda w KP Kotlarnia taka nie pracuje, ale jest bardzo podobna do Rs-500, więc w zupełności wystarczy.)

Balaclava:
Powstają powoli dedykowane modele. W załączniku średnio udana próba wymodelowania nastawni LB. O ile sama bryła modelu jest OK, to totalnie skaszaniłem teksturę...

DieselPower:
Aż tak źle nie jest. Wystarczy odjąć niebieskiego koloru oraz spasować bok z szczytem - jasny szczyt wyraźnie odcina się od cienia na bocznej ścianie (sam cień na bocznej ścianie powinien być trochę wyżej). Zostaje ewentualne wymodelowanie dodatkowych elementów typu daszek czy skrzynka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej