Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sterowanie ruchem przez zewnętrzną aplikację
El Mecánico:
To co na gruncie dzieje się automatycznie i samoczynnie powinno zostać w MaSzynie (planowo puścić przez LD), a na zewnątrz wyprowadzić tylko interakcje.
maciek001:
--- Cytat: firleju w 28 Lutego 2017, 19:55:16 ---Nie ma nic. Dlatego chciałbym wykorzystać soft Paula. Po co pisać drugi raz to samo.
--- Koniec cytatu ---
Na pewno przyspieszyłoby to prace. Pytanie czy będzie to dobre rozwiązanie na dłuższą metę? Nie chciałbym, żeby okazało się, że potrzebuje włączyć SRS żeby pojeździć na maszynie ;)
El Mecánico:
Czyli tak: ustawianie się semaforów powinno być w MaSzynie, przebiegi i uzależnienia też.
Zmiana zwrotnic i podawanie sygnałów zezwalających ląduje po stronie kontrolera (zewnętrzny lub wbudowany w maszynę).
Pokrótce: mam skład na torze 1 na stacji A. Odjazd o godzinie 12:00 zapisany jest w planie. O godzinie 12:00 świeci się wyjazd (w zależności od następnych sygnalizacji czy układu przebiegu). Po minięciu Semafora wyjazdowego zapala się na nim STÓJ. Dojeżdżam do stacji B. W planie wjazd mam podany o godzinie 12:30 lub jakiś ivent z uzależnieniami. W planie wjeżdżam na tor 3 i taki dostaję przebieg. Sygnał na semaforze wjazdowym zależy od przebiegu. AI lub użytkownik wysyła tylko komendę "podaj wjazd" lub "podaj wyjazd". Dobrze kminię?
El Mecánico:
Eee, nie do końca. Ktoś musi jeszcze wajchy poustawiać, i to też powinno iść na karb kontrolera (chyba że robimy dziś za "przekaźnik" na ręcznych wajchach :D).
maciek001:
Nie mam pojęcia o czym piszesz :)
miko22:
Jeśli chodzi o sterowanie za pomocą urządzeń przekaźnikowych i pulpitu kostkowego, to polecam pobawić się trochę symulatorem ISDR, na początek np. stacją Testowo: http://www.symulator.isdr.pl/download.php Można tam zobaczyć co i jak obsługuje dyżurny, a co i jak wykonuje się automatycznie. Do MaSzyny trzeba by też dodać odcinkowe sprawdzanie zajętości torów, m.in. do wygaszania semaforów, co obecnie jest realizowane eventami oraz do innych uzależnień związanych z bezpieczeństwem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej