Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
AtapiCl:
--- Cytat: Piotr93 w 19 Kwietnia 2017, 09:36:48 ---Jedyne czym jesteśmy w dole to opcja multiplayer, miejmy nadzieje że to się rozwinie.
--- Koniec cytatu ---
Nie jedyne. Oj nie.
HTD:
--- Cytuj ---Tak jak myślałem, maszyna i komputer nasa
--- Koniec cytatu ---
Że co? Toż to mój stary złom pociągnie (mam tę samą konfigurację, złożyłem za grosze)! C++ to główny hamulcowy, drobne zmiany to nieskończone godziny roboty, bo ogromna ilość rzeczy robiona na piechotę. Z resztą, jeśli jak ma wyglądać lepiej niż wygląda to cudów nie ma, komp musi być kilkuletni przynajmniej, nie kilkunastoletni. Tego typu konfiguracja używana pewnie da się złożyć za mniej niż 2k, jak się dobrze poszuka i oczywiście złoży samemu.
Zgodność z muzeum nie powinna ograniczać MaSzyny. Patrząc na prace nad nowym exe MaSzyny widzę, że niedługo wyrówna i przegoni. Jeśli utrzyma tempo rozwoju oczywiście. Mniejsza z resztą o silnik graficzny, MaSzynie bardzo przydałoby się bardziej realistyczne odpalanie lokomotyw i ogólnie lepsze sterowanie (wykorzystanie myszy, klikanie w maszynowni itd).
Krzysiek626:
Powiem, że wiek komputera nie ma nic do rzeczy. W tej chwili w sprzedaży są takie blaszaki i lapki, co maszynę ledwo odpalą a pojeździć można tylko na TD. Druga sprawa, że większość dodatków, w tym ostatni wagon (robiło go wiele osób) zrobiona została na starych złomach. Bezkrytyczne wypowiadanie takich opinii niczego nie zmieni. Mam wielki szacunek i wdzięczność dla osób przepisujących w C++. Jest przyrost wydajności i skrócony czas wczytywania. Zapowiedzi są obiecujące.
Unity to nowa jakość i na ten moment ciekawostka jedynie. Nie dostaliśmy kawałka scenerii, choćby jak nasze TD na sprawdzenie i ocenę możliwości. Jedyne co wiem dano możliwość: powąchanie apetycznie wyglądającego dania przez foliowy worek.
Mam pytanie do MasterMati, oczekujesz od nas dalszej pomocy, testów czy czegoś co nie umiem przewidzieć? Filmik i screeny wyglądają obiecująco jak exeki od Q424 i na tym się skończyło. Jeśli będziesz ciągnął temat budowy symulatora na unity, to ja życzę Ci powodzenia. Stać mnie nawet na 20 ojro żeby kupić jego kopię. Ale na nowy komputer u mnie nie licz.
HTD:
Wiesz, no jak chcesz przenośną maszynę, to jasne że będzie pioruńsko droga. Blaszaki są tańsze, zwłaszcza składane z używanych części. Polecam każdemu, jeżdżę na takich od początku i jestem zadowolony, chociaż groszem nie śmierdzę. Nowy komp to trochę jak nowa fura - bajer dla bogatych. MaSzyna nawet na moim złomie sprzed 6 lat chodziła znośnie (nawet stare exe), a na sprzęcie mniej więcej 4 letnim (grafika ma ze 2 lata, i to nie z górnej półki) to już jest rewela i 60FPS stale.
Jaco:
Póki co zachwycony jestem jedynie efektami "świetlnymi" i super cieniami z prześwitującym słońcem przez liście i to tyle...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej