Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
MasterMati:
Po prostu proszę o zasoby ludzi, którzy sami je tworzą. Jeżeli sami coś robicie - modelujecie, teskturujecie to na pewno dostaniecie PreAlfę i następne wersję. Chodzi, mi tylko, żeby to było indywidualnie, I wtedy sami ocenicie czy jednak drzemie potencjał. Szczególnie potrzebuję budynki, tekstury terenu i oczywiście tabor.
Unity nie jest wydajne, ale jest najprzystępniejsze dla samouków i modderów. Potem, jak ktoś będzie chciał zrobić interaktywne lokomotywy itd. to to jest dobre oprogramowanie.
Mój komputer kosztował mnie 2.500. Nie skaładałem, mam jeszcze plomby. Pewnie składaka to z tą konfiguracją możnaby próbować już za 1.500, ale nie jestem pewien, nie robiłem takich rzeczy.
Pamiętajcie, że będzie można sobie grafikę po prostu obniżyć, a jak nie to w przyszłości zrezygnuję z fizyki, która i tak jest okrojona.
Krzysiek626 twoje porównanie jest słuszne. Tylko, żebym mógł zrobić pierwszy test na 100%, muszę odtworzyć chociaż jedną mapę z MaSzyny. Jak zrobię z jedną mapę z MaSzyny to dam znać :)
Stele:
Żeby było wszystko jasne, naszej 4e nie możesz używać publicznie czy to zarobkowo czy nie. Dostałeś mesh tylko w celach testowych, a modele musisz sobie załatwić zgodnie z licencjami, jeśli nie robisz tego w ramach projektu Maszyna.
MasterMati:
Wiem o tym. Dlatego też piszę :P Ja chcę zrobić ultra-high-poly, bo mi jest coś takiego potrzebne, a potem mogę oddać. Dlaczego nie.
Problem, jest też taki, że do takiego high-poly są plany potrzebne, bo jak nie to syfiaście wygląda, a bardzo zależy mi na dokładności. Bo nawet w przyszłości na tyle rozwiniecie C++, że i wam się taki model przyda :)
EDIT: Wogóle znalazłem jeden śmieszny problem i tak w sumie wiem, że nikt się nie zastanawiał, ale: jak krzywe są tory? Widziałem parę nagrań na YT, ale nie wiem czy one są rzetelne.
EDIT2: Tak prawdę powiedziawszy to mi na dzień dzisiejszy nawet Unity nie wolno w tych celach używać.
Piotr93:
W jakim sensie krzywe tory? chodzi ci o stare torowiska zapewne?
MasterMati:
Tak, głównie stare torowiska. Bo na nich tak dobrze widać jak te wszystkie amortyzatory pracują. Nie wiem jak to wygenerować xD
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej