Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
MasterMati:
Tak jest! Przepraszam! Rozumiem. Ale kiedy nie piszę bezczelnym aroganckim językiem, nikomu nawet nie chce się odpisać. Tym bardziej, że przez ostatni miesiąc proszę o te same modele: znaki, semafory, sieć trakcyjną.
Po za tym jestem też ambitny:) Jeszcze wieczorem napiszę.
Dodano: 24 Grudnia 2016, 18:37:57 Poproszę o ocenę i budującą opinię: &index=1
Po za tym: najlepszego wszystkim! :P
Jaco:
@MasterMati: CRASH TEST bardzo konkretny! Mechanizm tego zderzenia jest ciekawy tyle, że co prawda lokomotywa potrafi znaleźć się w polu czy lesie po takim zderzeniu (jest to realne), ale na pewno nie lata... BTW, na szlaku dwutorowym nie stosuje się trakcji opartej na jednym maszcie na międzytorzu (są wyjątki, ale zasada jest inna) i "sierżanty" są za duże.
Ogólnie materiał robi fajne wrażenie.
MasterMati:
Wiem wiem xD
Sam widzę inne błędy jak EU-07 pędzące 250km/h :D
Ale wracając do tematu na poważnie: lokomotywa została wybita z kilku powodów:
1. ciężarówka waży mniej więcej tyle co lokomotywa! (musiałem ją jakoś wykoleić :P), a były tam 2 ciężarówki
2. wózki razem ważą prawie tyle co lokomotywa (mój błąd - zamiast obniżyć środek ciężkości pudła, poszedłem na łatwiznę)
3. ta ziemia nie absorbuje uderzeń, w realu, w miejscu takiego zderzenia byłby krater; niestety nie mam możliwości zrobienia czegoś takiego
Jaco:
Ad.1: EU07 waży ok. 80 t, a załadowany ciągnik z naczepą ok. 40 t.
MasterMati:
* Ciężary poprawione (problem z tym kurde środkiem ciężkości). Przy okazji udało mi się genialnie zoptymalizować fizykę: do tej pory na jeden wagon przypadało ~14 ciał fizycznych. Teraz przypadają 3!
* Prawdę powiedziawszy gdyby nie strona "Transport Szynowy" to nie wiedziałbym co mam robić. Jak jest tu jakiś współtwórca tej strony to podziękowania :)
* Dalej ładnie proszę o modele (sieć trakcyjna, semafory, znaki). Zacząłbym robić pierwszą trasę, ale nie mam czym. Albo chociaż elementy, jak np. rozjazdy.
* Przypominam: jak ktoś miał styczność z Unity, albo nawet samym C# lub JavaScriptem. Albo nawet w ogóle nie umie programować, ale robi ładne drzewa w Unity to kontaktować!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej