Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
MaSzyna w Unity3D
MasterMati:
1. Multi to jest inna bajka, ale nie jest niewykonalne. Zastanawiałem się nad mapami proceduralnymi.
2. No to ja to widzę tak...
Tylko proszę! Nie patrzcie na ten zderzak, krzywe tory, czy te różowe guziczki. Wiem co to.
3. A tutaj macie wyciąg z profilera.
Pozytywy: Najważniejsza będzie optymalizacja modeli. Fizyka i skrypty prawie nie działają :P :D Jak będzie jakiś skład z kilkoma wagonami to skoczy do 3ms, ale przy 35ms renderingu to jest nic!
Negatywy: Czarny Gfx.WaitForPresent śmierci. Niektórzy płaczą, że kradnie im 60% czasu; mi kradnie 85% !!! Jak ktoś wie co z tym poradzić, będę wdzięczny. Na necie jest coś o VSync'u. Przyjżę się temu kiedy indziej...
Ten skok to efekt przejścia z kabiny do całego pociągu.
Krzysiek626:
Jak na dzień dobry jest całkiem ok. Pyskowałem o lepsze oświetlenie już od paru lat.
Pitek:
Jak uda Ci się rozwiązać problem z mrugającymi teksturami kiedy odjeżdżasz od środka mapy, to szacun :D
Slayer66:
A czemu nie od razu na unreal engine 4? Jak już na c++ jest migrowany kod maszyny.
MasterMati:
1. Tutaj oprócz oświetlenia, jest nutka świateł wolumetrycznych (SunShafts i LightBeam).
2. Kurde, jakie tekstury? Czy chodzi o te z kabiny? Jeżeli chodzi o kabinę, to wina modelu, chociaż, że mogę to naprawić.
3. Jak ktoś się zna na UDK czy CryEngine to może kombinować. Po prostu się na nich nie znam i wątpie, aby się nadawały. Ja na dzień dzisiejszy zostanę wierny C# w Unity. Akurat piszę piszę skrypt MaSzynaController.cs, kóry ma zastąpić aktualny testowy TrainController.cs. Postaram się zrobić to samo sterowanie klawiaturą, ale w przyszłości dodam myszkę. Jak skończę ten skrypt, to podam go do publicznej wiadomości i go obejrzycie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej