Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

MaSzyna w Unity3D

<< < (6/21) > >>

Stele:
Aktualniejsze scenery.doc i inna dokumentacja wisi na wiki Ra. http://rainsted.com/pl/Symulator/MaSzyna/Scenery.doc

Pitek:
Jako jeden z deweloperów w TD2 powiem Ci, że ciężki orzech do zgryzienia przed Tobą, szczególnie jakbyś chciał przenosić to sam. Wymaga to ciężkiej pracy wielu ludzi, zaangażowania w przerabianie modeli, tekstur, układania scenerii, kombinacji z edytorem @Ra, nie wspominając o implementacji fizyki pojazdów, SPKSu, budowaniu map, podpinania skryptów do lokomotyw, wagonów, implementacja pasażerów, AI itp.
Nawiasem gdzieś pewnie u nas nabroiłeś i lekka niechęć do projektu TD2. Szkoda, że wolisz dzielić, niż współpracować. Wspomniałeś @MasterMati, że dostrzegasz u nas tyle błędów, że nie możesz tego strawić. Mamy dział błędów, zgłoś je, pogadaj z nami, wskaż je. Po co robić jakąś nerwówkę i nie potrzebny podział. Tak samo z tymi obiektami z MaSzyny bym tak nie szalał, bo to każdy obiekt nie jest własnością MaSzyny, a autorów, którzy je stworzyli i nam za zgodą udostępnili.

Kilkoro starszych dewsów stąd jest u nas z różnych przyczyn. Ja jako świeży odnalazłem się tam wstępnie poprzez tworzenie modeli 3D i scenerii, co było łatwe i szybkie. Nauczyłem się przy okazji wielu ciekawych rzeczy i próbuję wspólnie z nowymi osobami rozwijać projekt, dawać z siebie tyle ile potrafię. Jednoczenie nie zamykam się na MaSzynę, bo nikt mi tu krzywdy nie zrobił, wiele stąd wyniosłem jak i wciąż wynoszę (przy tworzeniu pulpitu na bazie Pokeysa), i zawsze jestem otwarty na prośby o obiekty mojego autorstwa i jakąkolwiek wymianę.

Życzę powodzenia w przenosinach, może zgarniesz również jakiś pasjonatów. Tak jak Stele mówi, kod jest otwarty, każdy może spróbować swoich sił ;) Ale wydaje mi się, że skoro masz wiedzę i umiejętności, to zamiast porywać się z motyką na księżyc, wspomógłbyś któryś z polskich projektów ;)

MR6:
^tak jak powyżej skoro masz umiejętności spożytkuj je w troche lepszy sposób. W obecnych czasach kazda osoba z takimi umiejętnościami jest na wagę złota.

skorakora:
powiem tak:
nie chce mi się tej zbieraniny czytać do końca ale wiedz jedno
Takie przenosiny miały już miejsce tylko nie każdy o tym wie
Dziecko takich przenosin to oczywiście td2 a Maszyna to jest trochę taki dziadek z laską co czeka na śmierć (ubywa powoli ludzi)
Czemu możemy to winić : brak postępu (i to przez długi okres czasu)
Dodawanie dodatków przez 2 lata to nie postęp (i dzięki temu utworzyło się td2)

Powiedziałem co wiedziałem to mój pierwszy post...
PS. w td2 też jest taka "burza słów"

Cześć !

Ortografia, interpunkcja. Na forum obowiązuje język polski i należy pisać poziomo. | @macius5991

tmj:

--- Cytat: KrzysztofGliwice w 13 Listopada 2016, 22:44:33 ---http://eu07.pl/misc/download/doc/ <- być może o to chodzi.

--- Koniec cytatu ---
Dokladnie o to, dzieki :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej