Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
[tex] ET22 w historycznych malowaniach
darek71wrc:
Defiler, w październiku coś poszukam na szrocie, teraz jestem na urlopie i nie pałętam się po torach. Będę miał na uwadze tą tabliczkę.
defiler:
Ok, nie jest to pilny temat, bo tabliczka z 001 od biedy moze zostac. Na PW Ci napisalem na czym by mi zalezalo najbardziej;)
Dodano: 22 Września 2016, 20:28:42 Piękny katowicki wiadrowiec ET22-155 na ukończeniu:)
Dodano: 22 Września 2016, 23:14:24 Ok, ET22-155 skończony. Na razie pierwszy z czterech, który według mnie nadaje się do publikacji. Poprzednie tekstruy wymagają grubszych poprawek. Plan mam taki, żeby wykonać jak najwięcej byków ze zdjęć które posiadam (głównie moich '06-'07).
Pytanie brzmi: czy lepiej dawać do testów pojedyncze tekstury, czy może lepiej zrobić paczke i dopiero wrzucić do testów?
Stele:
Jak będziesz wrzucał pojedynczo, to po pierwszej ludzie się znudzą. Jak dasz paczkę, to będą mniej wnikliwie patrzeć i więcej baboli przejdzie. Ale czy to dobrze? Twój wybór.
defiler:
Przemyślałem to. Będę wrzucał do testów pojedynczo. Poprawianie kilku tekstur na raz jest męczące.
W przygotowaniu ostrowski wiadrowiec 245. Tym razem od samego początku stawiam na jak najdokładniejsze dopasowanie na łączeniach i wybrałem dobrze wykonane zdjęcia :)
Na warsztacie kolejny wiadrowiec. Tym razem zielona ET22-213 ze Skarżyska Kamiennej po rewizji w ZNTK Poznań.
defiler:
Długo poszukiwałem materiałów na teksture byka po ZNTK Lubań. Jakiś czas temu na warszawskiej szopie wystawiono dlugo "garażowanego" ET22-293. Za pośrednictwem Patrykosa udało się zdobyć zdjęcia wykonane przez kilanziom (TRS). Zgoda na wykorzystanie materiałów do MaSzyny jest.
W przygotowaniu - trup 293 z MT Czerwieńsk - jest też dawne oznaczenie stosowane do 1998 roku - Zachodnia DOKP.
Warto jeszcze dodać, że ostatnią naprawę lokomotywa przeszła 21 lat temu - w 1995 roku :)
Dodano: 11 Października 2016, 23:46:59 W przygotowaniu niebieski byk 1143 z CT Wschodni. Oprócz byk-packa historycznego, będzie też CARGOTABOR-pack z lokami w barwach współczesnych:)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej