Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (12/637) > >>

firleju:
Czyli jednak muszę kupić sobie klawiaturę, żeby więcej potestować. Ostatnia jaką kupiłem była kiepska więc mi nie żal, że ją dzieci uszkodziły. Te okna błędów były już wcześniej, jeśli dobrze widziałem w kodzie, ale bez problemów można to usunąć. Czyli walczymy dalej.
  Dodano: 10 Listopada 2016, 08:58:30 P.S. Dzisiaj już debugger działa. It's a kind of magic, magiiiiiccccc.

Krzysiek626:
Ja potwierdzę opisane błędy przez @HTD. Dodam jeszcze, że w trybie testowym nie udało mi się odluźnić lokomotywy. W trybie normalnym pojechałem, wygląda na to jakby nie było fizyki. Nie ma też pozycji nastawnika, działa jakbym sterował kolejką elektryczną.

firleju:
Hamulce to wiem gdzie prawdopodobnie jest błąd. Tam były tabele które w Pascalu mają ujemne indeksy i jak widać nie udało mi się tego porządnie odtworzyć w c++.

HTD:
Taka drobna sugestia jeszcze, jakby to było trywialne (w innym wypadku szkoda czasu): jak się symek ładuje, wyświetla na ekranie startowym napisy co się ładuje, ale wygląda na to, że ten wątek jest odcięty podczas ładowania, dlatego ten ekran się nie odświeża. Przy przełączeniu via Alt+Tab czasem coś się dzieje z tym ekranem, napisy się aktualizują. A czasem nie. W wersji skonwertowanej widać, że ekran wtedy próbuje się odświeżyć, ale nawet tła nie rysuje. Zgaduję, że brakuje przepuszczania komunikatów przez to okno przed startem symulatora. Z innych drobiazgów - byłoby super czadowo, gdyby plik log.txt był otwierany w trybie współdzielenia odczytu. W tym momencie inna aplikacja mogłaby go czytać podczas pracy symulatora. To samo odnośnie plików w physicslog, chociaż akurat tych nie sprawdzałem. Wydaje mi się, że wystarczy tylko ustawić 1 flagę przy otwieraniu. To blokowanie ekranu startowego i logów istnieje oczywiście w obecnej wersji, ale jeśli przy przepisywaniu można to szybko zmienić, to już nowa wersja mogłaby zyskać ciekawe właściwości. Ogólnie to jest tak, że plik log.txt mogę odczytać wyłącznie po zamknięciu symka, wcześniej system widzi go jako plik o długości 0.

Krzysiek626:

--- Cytuj ---Ogólnie to jest tak, że plik log.txt mogę odczytać wyłącznie po zamknięciu symka, wcześniej system widzi go jako plik o długości 0.
--- Koniec cytatu ---
To ciekawe co piszesz, jakiś czas temu należało zamknąć i powtórnie otworzyć czytany tekst, aby zaktualizować dopisany przez aplikację tekst. Nigdy nie miałem problemu z czytaniem pliku log.txt na bieżąco w trakcie symulacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej