Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
Cesky Kretek:
Wiem, sam przecież byłem i dalej jestem za otwartymi źródłami ale w formie końcowej (działającej). Na chwilę obecną skoro są przepisywane pojedyncze funkcje tak naprawdę można odwalić czarną robotę a ktoś skorzysta z gotowych rozwiązań - co innego gdy mamy już działającą np. wersję 1.0. Jeżeli uważacie że nie ma to sensu to nie ma sprawy, to była tylko luźna propozycja.
firleju:
Moje repo na githubie jest robocze. Oficjalne, działające, wersje są na innym koncie (możemy go nazwać oficjalnym). Nie widzę sensu chować tych prac bo i tak nikt z nich nie skorzysta, bo się nie da tego skompilować obecnie.
El Mecánico:
@Firlej, a czy na obecnym etapie dało by się już "odpiąć" sterowanie pojazdem od klawiatury?
firleju:
Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Sterowanie jest bodajże zaszyte gdzieś w kodzie przy pomocy skanowania wejścia. Klawiaturę trzeba będzie zostawić i to jest pytanie jak to zrobić wtedy inaczej, a raczej jak wprowadzić alternatywę.
Dodano: 28 Października 2016, 08:18:53 Prace idą do przodu. W tej chwili jestem na RealSound gdzie trzeba zmienić "tylko" char* na const char* ;) Tak zupełnie przy okazji wymuszam poprawne tworzenie tych obiektów poprzez stworzenie konstruktora. Wkurza mnie jak nie wiem stare podejście: najpierw tworzymy klasę a potem ręcznie dopisujemy zmienne więc są one publiczne tylko z tej okazji. Fajne miejsce żeby mieć wysypy jak czegoś zapomnisz dopisać.
Muszę niestety stwierdzić, że kod będzie można użyć jako całość albo w ogóle, gdyż jest za dużo zmian. Coś jak ze zmianami Q z zeszłego roku.
adamst:
--- Cytat: firleju w 27 Października 2016, 19:34:34 ---Szczerze powiedziawszy to nie wiem. Sterowanie jest bodajże zaszyte gdzieś w kodzie przy pomocy skanowania wejścia. Klawiaturę trzeba będzie zostawić i to jest pytanie jak to zrobić wtedy inaczej, a raczej jak wprowadzić alternatywę.
--- Koniec cytatu ---
Osobiście widziałbym mechanizm takiego rodzaju, że w trakcie skanowania wejścia naciśnięcie/zwolnienie klawisza generuje jakieś tam komunikaty w rodzaju "KeyXXXOn/KeyXXXOff", natomiast ich powiązanie z konkretnymi funkcjami pojazdu dokonywałoby się np z poziomu mmd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej