Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
Cesky Kretek:
Spoko, zastanawiam się czy kod C++ nie lepiej żeby był na chwilę obecną dostępny tylko dla developerów pracujących nad nimi.
firleju:
To nie ma znaczenia dla mnie. Oszem, mogę przestać wrzucać następne wersje i zrobić sobie jakieś chwilowe repo na bitbucket, ale nie wiem czy jest sens. Oficjalne repo jest gdzie indziej, a prywatne repa na githubie są płatne niestety.
Dodano: 25 Października 2016, 09:16:48 Z placu boju: powoli zaczyna kompilować się większość plików. W tej chwili drążę DynamicObject. Nie uda mi się na pewno przy tym podejściu wyrzucić wszystkich zależności od STL Borlanda. Najpierw zbudowanie projektu i poprawa wszystkich błędów, które na pewno się objawią. Pamiętam też o błędach w rozkładzie jazdy.
HTD:
Nie wiem co miałoby na celu zamykanie źródła. Repo na Gicie i tak ma prawa zapisu tylko dla autora, reszta z tego co wiem może co najwyżej wysłać pull request albo rozwijać swojego forka. W sumie im więcej osób zobaczy kod tym lepiej (bo może przykładowo błąd wyłapać), ale znając życie mało kto zagląda. Z tego co wiem nawet niektóre komercyjne projekty są Open Source, właśnie ze względu na większą szansę wyłapania błędów. Co do forkowania - IMHO strata czasu. No chyba, że się potem połączy to jakoś.
firleju:
W tej chwili flow wygląda tak, że Stele ma forka, wysyła do mnie PullRequest, ja go akceptuję. Po jakimś czasie robię PullRequest to głównego repo. Nikt inny nic nie wysyła, więc się nie martwię specjalnie.
Dodano: 26 Października 2016, 08:06:19 Przeszedłem z DynamicObject na TMoverParamters. Ubawiłem się jak zacząłem poprawiać funkcję w związku z przejściem na std::string i stwierdziłem, że Q napisał niektóre funkcje raz jeszcze.
Krzysiek626:
--- Cytat: Cesky Kretek w 21 Października 2016, 15:11:35 ---... zastanawiam się czy kod C++ nie lepiej żeby był na chwilę obecną dostępny tylko dla developerów pracujących nad nimi.
--- Koniec cytatu ---
Skad taki pomysl? Prosze nie odpowiadac, pytanie jest czysto retoryczne. Schowanie zrodel juz raz sklocilo uzytkownikow forum, to chyba jest jakas nauczka. Jestem za tym, aby wszelkie propozycje solidnie uzasadniac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej