Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (613/637) > >>

tmj:

--- Cytat: mk1991 w 14 Lipca 2017, 16:53:49 ---podejrzewam, że teraz nawet uniwersale mogą mieć dźwięki.

--- Koniec cytatu ---
Zgadza sie :>

AtapiCl:

--- Cytat: mk1991 w 14 Lipca 2017, 16:53:49 ---Potrzebne będzie też nagranie nastawnika kierunku w EN57 dla obu pozycji jazdy, pozycji neutralnej i pozycji jazdy w tył.

--- Koniec cytatu ---

On w kazdej pozycji brzmi tak samo.

mk1991:
Mam jedno pytanie. Czy jeśli nie uda mi się zebrać wszystkich pozycji nastawnika jazdy, to muszę wpisywać dla wszystkich ten sam dźwięk nastawy pośredniej, bo inaczej będzie milczał, czy będzie odgrywana pozycja pośrednia zadana dla pozycji w górę i w dół? Oczywiście najprościej było by zebrać wszystkie pośrednie pozycje, a jako soundinc  i sounddec dać te zdecydowane uderzenia.
PS. W następnym poście dam wskazówki dla tych, którzy nagrywają telefonami z systemami Android i Ioes co do zalecanego oprogramowania. Napiszę też jak nagrać żeby nie było większych kłopotów z obróbką.

tmj:
W wersji podstawowej wystarczy tylko soundinc: i sounddec: ktore sa odgrywane dla kazdej pozycji, o ile ta pozycja nie ma konkretnego wpisu soundX. Czyli uzywajac tego zapytania sprzed kilku dni, dla nastawnika najprosciej zrobic wpis np

--- Kod: ---soundinc: normalny.wav, sounddec: normalny.wav, sound0: koncowy.wav, sound43: koncowy.wav

--- Koniec kodu ---
i na EU07 odegra to standardowy dzwiek przy kreceniu kolem, a koncowy przy dojsciu na poczatek/koniec.

miko22:
@tmj, a czy jest też możliwość dodania dźwięku do typowej lampki sygnalizacyjnej? Mam tu na myśli głównie lampki czuwaka, przy których miganiu wyraźnie słyszalne jest charakterystyczne "cykanie" przekaźnika w skrzynce czuwaka (w EU07 i podobnych na tylnej ścianie kabiny zaraz za plecami maszynisty).
@mk1991 - w przyszłym tygodniu ponagrywam Ci dźwięki wszystkiego co jest w pulpicie ET41. Do zastosowania też w innych lokomotywach. Pisałeś natomiast o zapowiedziach dźwięków, tzn. przed każdym dźwiękiem mam na tym samym nagraniu powiedzieć, czego ono dotyczy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej