Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (601/637) > >>

pinokio:
 Świetna sprawa z myszką, teraz trzeba wiedzieć gdzie są odpowiednie przełączniki a nie tylko klikać klawiaturą.

tmj:

--- Cytat: ST44-003 w 09 Lipca 2017, 12:29:52 ---Ficzer moim zdaniem działa w porządku. Zostawił bym go w takiej funkcjonalności bo w takiej zdaje egzamin. Jedynie co to przeniósł bym sterowanie zoomem na kółko od myszy, to ułatwi trafianie w konkretny przełącznik :).
Jedyne z czym ma problem "mysza" to przełączniki które uaktywniają się przy użyciu klawisza "shift + coś". Tak jest np. w EP09 i hamulcem postojowym czy zapalaniem podświetlenia ampero i mano.

--- Koniec cytatu ---
W trybie obslugi mysza zoom jest 'zamrozony' wiec mozna radzic sobie troszke inaczej:
- w trybie zwyklym, wciskamy zoom i celujemy w pulpit, jesli jest za daleko
- wciskamy Alt by przejsc do trybu obslugi mysza.
- biezacy zoom jest 'zamrozony', mozemy puscic srodkowy przycisk i spokojnie celowac/klikac w wprzyciski
- po wylaczeniu trybu myszy ponownym wcisnieciem Alt zoom 'zwija sie' do standardowego poziomu automatycznie

przycisk podswietlania urzadzen jest jednym z kilku, ktore na ten moment nie sa obslugiwane przez mysz -- glownie dlatego ze zastanawiam sie, czy nie wprowadzic dedykowanego przycisku "oswietlenie przyrzadow" w .mmd by wyprostowac biezaca prowizorke z uniwersalem, ale nie wiem czy komus bedzie sie chcialo poprawiac pliki lokomotyw (choc teoretycznie poprawka to tylko jednorazowa operacja 'find&replace in files' w np. Notepad++ ;d

--- Cytat: pat w 09 Lipca 2017, 09:00:18 ---SM42-260, najnowsze exe.
Po użyciu przełącznika "OŚWIETLENIE BUDKI MASZYNISTY" zapala się światło a przełącznik znika.

--- Koniec cytatu ---
Przelacznik ten animuje sie u mnie normalnie, ale nie pamietam czy nie robilem jakichs poprawek .mmd recznie. Sprawdz moze, czy w pliku errors jest jakas wzmianka o blednej wartosci skali dla submodelu?

edit:

--- Cytat: ST44-003 w 09 Lipca 2017, 12:56:44 ---Czy ja widzę tu także wprowadzenie "połysku" na modelach? :O

--- Koniec cytatu ---
Tak, pojawilo sie kilka uaktualnien temu :>

dymus:
Wersja 170708 zauważyłem coś takiego że amperomierze, jeśli zwiększa się prad na kolejnych pozycjach, to wskazówka najpierw normalnie się zachowuje (zwiększa się wskazanie prądu) ale następnie jest taki wyraźny skok wskazówki, w zasadzie takie drgnięcie w dórę, po czym wraca w dół, tam gdzie powinno być wskazanie. Ten sam efekt występuje przy zmniejszaniu prądu, jest zwykły spadek pradu jak zwykle, a następnie skok tym razem w dół, tak samo jak wcześniej, takie drgnięcie wskazówki. Coś takiego wcześniej nigdy nie występowało, a jest to widoczny efekt.

Krzysiek626:

--- Cytat: tmj w 09 Lipca 2017, 01:10:47 ---Troche to potrwalo, ale w dzisiejszym uaktualnieniu mamy w exe nastepny feature, a wlasciwie poltora:
- wprowadzona obsluga urzadzen kabiny przy uzyciu myszy...
ciach

--- Koniec cytatu ---
Oniemiałem, takie rzeczy tylko w MaSzynie. Jestem pod wrażeniem i brak mi słów...
Mam jednak dwie uwagi; bardzo wolny ruch kołem nastawnika. Zjechanie do zera zajmuje bardzo dużo czasu, ale także dodawanie pozycji jest powolne, choć tu jakiejś potrzeby wielkiej nie ma. Może dodać do shift+ppm jako przyspieszacz tak jak w obsłudze klawiaturowej, Zjechanie do zera trwa ułamek sekundy. Druga sprawa, dość trudna obsługa kranu hamulca, za pierwszym razem przerżnąłem kilka s1. Zastanowił bym się nad zmianą lpm - hamowanie, ppm - luzowanie, jakoś intuicyjnie spodziewałem się takiej konfiguracji. Duży problemem, jest sięganie do potrzebnego przycisku, ze względu na zamrożenie kamery w trybie "myszowatym". Tak czy owak na plus, mimo, że do tej pory nie widziałem takiej obsługi MaSzyny.
Rewelacyjne podświetlanie nazw modeli w trybie debug mode przy pokazywaniu myszą.
Umarł Król, niech żyje Król.

mk1991:
Witam. Mam dwa pytania. Czy będzie możliwość zablokowania sobie sterowania myszą? Tak by przypadkowo sobie nie kliknąć skrótu i się nie zdezorientować? Podejrzewam, że teraz będzie możliwe włożenie klikalnych wszystkich możliwych przełączników. Czy za tym będzie mogła iść klawiszologia podzielona na sekcje zależne od miejsca, w którym się znajduję. Można przecież zrobić tak, że ten sam skrót w kabinie robi co innego kiedy zastosuje się go w przedziale maszynowym. Z tego co doczytałem docelowo plik skrótów klawiszowych ma zniknąć i być umieszczonym w exe, czy była by możliwość wpisu w EU07.ini komendy zezwalającej na korzystanie z własnego zewnętrznego pliku skrótów?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej