Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (589/637) > >>

CX MANIAK:
Witam.
 Mimo moich obaw najnowsze exe Milka wersja 32 bit działa u mnie jak na razie bez problemów. Tak jak koledzy szukam szczęki po mieszkaniu. Chwilami nie wygląda to na symulację, a na film nagrany z kabiny. Co ciekawe mój stary gruchot działa całkiem dobrze, chociaż wentylatory wyją jak psy. Na linii 61 wersji Ra, 45 Fps w stacjach. Najgorsze jest to że teraz widać wszelkie babole w sceneriach, obraz jest tak wyrazisty. Gdy poprzednio wszystko było szare, nie miało to wielkiego znaczenia, przynajmniej dla mnie. Na zakończenie pozwolę sobie na opinię, że doszliśmy do momentu w którym dogoniliśmy TD2 pod względem grafiki, a nawet śmiem twierdzić że jest lepiej. W Maszynie większość to przecież foto tekstury. Spróbuje uruchomić jeszcze Całkowo V2. Jak się uda, grafika na pewno będzie bajeczna.
Pozdrawiam.

pat:
Mam taki problem na ostatniej wersji z cieniami. 64bit. Kilka minut po uruchomieniu znika cały teren oraz pojawia się komunikat nieprawidłowa operacja przy OpenGL.
Po dluzszej jezdzie doprowadzilem do crasha.

mareczek:
Mi w końcu zeszły FPS poniżej 60 :) W Sandomierzu mam 30, przy kilku stojących składach. Oczywiście multiasampling wyciągnięty na max., tj 16. Domyślne ustawienia NVidii też na bardzo wysokich ustawieniach. Teraz można się bawić! ;)

1) W scenerii nocnej chyba mamy pełnię księżyca. Kabina zbyt mocno rozświetlona.
2) Coś się popsuło z dźwiękami. Po puszczeniu klawisza, np. trąbki, dźwięk zakończenia trąbienia jest odtwarzany nie do końca - ucina się.

tmj:

--- Cytat: Milek7 w 03 Lipca 2017, 22:12:46 ---@tmj: na 33 jakaś poprawa?

--- Koniec cytatu ---
Sieczka zniknela, ale F8 pokazuje "invalid operation" ktorej nie ma na 30, wiec cos tam sie wywoluje ze zla konfiguracja i/lub parametrami w najnowszej wersji.

CX MANIAK:
Witam ponownie.
 Testowanie exe wersji Milka ciąg dalszy. Całkowo V2 uruchomione, Fps na poziomie 30 kl/s. Kaliska również działa, w Ostrowiu najniżej 16 fps, na szlaku oscyluje w okolicy 40. Myślę że to przyzwoity wynik zważywszy na wiekowy sprzęt który posiadam, i smażoną już trzy krotnie grafikę. Popracować trzeba na pewno przy światłach lokomotyw, które równie mocno oświetlają scenerię w dzień. Jest na to sposób- nie włączać reflektorów w prowadzonym pojeździe. Następnie, ale to drobiazg zauważyłem brak strzałek w lataniach rozjazdu krzyżowego. Kończę na dziś trzeba iść spać, tylko jak tu teraz spać przy takiej grafice !?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej