Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
szogun:
Na moim truchle wydaje się być git na ostatniej wersji od tmj, kaliska co prawda zlagowala mi się na amen na wejściu, ale to pewnie dlatego że w przypływie geniuszu zostawiłem multiasampling x16. Wywaliło błąd braku pamięci w pewnym momencie ale symulator działa, i to nawet płynnie - w zwk 25-30 fps przy 1680x1050 co niedawno było nie do pomyślenia dla mnie, czasem zetnie ale tragedii nie ma. Na razie błędów w wyświetlaniu brak. No i czas ładowania poniżej 7 minut, na borlandzie nieraz do 15 albo więcej dochodziło :d
Milek7:
--- Cytat: tmj w 02 Lipca 2017, 21:31:32 ---Nie jestem pewien, chyba tak xD
Jest jeszcze jedna rzecz do sprawdzenia -- zobacz co konkretnie renderuje sie w shadowmap, tzn jak ona wyglada, bo domyslnie wszystkie przesuniecia obiektow robione sa 'na sztywno' wzgledem kamery w scenie, wiec tam sie moze cos ostro rozjezdzac i efekt jest jaki jest, bo mapa nie jest prawidlowa.
Pchnalem na gita wersje gdzie jest to zmienione na kalkulacje wzgledem pozycji definiowanej w Render() modulu rysujacego, moze ci sie to na cos przyda.
--- Koniec cytatu ---
Shadowmapa wygląda ok, tutaj jak kamera jest w kabinie: https://milek7.pl/.stuff/shadowmap.png
chodź na mattermost
Tomnord15:
Ostatnie exe od @Tmj przynosi duży wzrost wydajności dla starszych komputerów. Wzrost fps na Drawinowie ponad 100 procent.
Milek7:
działa!
jutro jeszcze wprowadzę poprawki i wrzucę nowe exe
tmj:
Z jednej strony super ze dziala, z drugiej strony gdyby teraz nawet udalo sie dorzucic cienie do wersji bez shaderow to zamiast zachwytow bedzie tylko "eee tam, na shaderowej wyglada lepiej" ;d
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej