Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Usprawnianie starego taboru
EP08_015:
Gdziekolwiek jest opis chk/fiz mam już dość zgadywania.? W końcu skopiuje caly układ pneumatyki z et21 i będzie git. Co do eu04 bazowałem na plikach z oficjalnej ostatniej pc. To by znaczylo ze wcześniej ktoś zle wpisal.
Wiki podaje ze eu04 wazy Masa służbowa 86 000 kg czyli 86ton ale tak jak pisałem bazuje na oficjalnej pc gdzie musial być wcześniej babol.
W eu04 poprawiłem te dane.
Sawi:
Trzeba to zrobić na spokojnie Epku bez niepotrzebnego ciśnienia. Przeważnie namieszać jest łatwo, ale za to gorzej to odkręcić.
EP08_015:
Ale pomoc by się przydala. Popatrz dawniej widze stosowano ułamkowe jednostki. Np. dawniej MaxBP=0.35 a obecnie MaxBP=3.5
Na razie nie wiem jak uruchomić hamulec dodatkowy. Lok nie hamuje a i manometr się nie wyhyla. Gdzie szukac tych danych? zauważ nikt niechce pomoc. Na eu20 0becnie działa wszystko z wyjątkiem hamulca dodatkowego.
EU20 prawie gotowa bez zmian parametrow. Oczywiście zmiany w plikach musza być pewne. Np. kiedyś stosowano BrakeType=W teraz się stosuje BrakeValve=W i zmiana tego unieruchomi hamulec.
Stele:
BrakeCylDist jak mniemam długość skoku cylindra hamulcowego w metrach.
EP08_015:
Poprawione fizyki i mmd dla kabin. Mozliwie jak najmniej ingerencji w dane. MPT zostaje to z ostatniej oficjalnej pc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej