Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Stare dobre scenariusze

<< < (5/7) > >>

matek123:
Czy OpenOffice obsługuje język VBA?

Stele:
OO nie obsługuje programów Mariusza. Specjalnie pod nie stawiałem Excela.

Mariusz1970:

--- Cytat: EP08_015 w 26 Lipca 2016, 15:52:22 ---Jest narzedzie mariuszowe. Mariusz moze bys zrobil tutoriala do tego narzedzia? Konkretny prosty przyklad krok po kroku i moze na starej scn by powstaly nowe eventy pisane generatorem. Myslalem o tym na l546 by wymazac wszystkie zdarzenia i generatorem napisac nowe. Niestety mariuszowe narzedzia tez nie sa proste w obsludze.

--- Koniec cytatu ---
Zaczne od konca cytatu. Zgadza sie sa trudne w obsludze, ale dla malpy :) Do kazdego narzedzia jest instrukcja typu jesli chesz uzyskac cos tam, to zrob to i to. Do narzedzia tory_semafory_przejazdy.xls (edytor scenerii), sa 124 strony formatu A4 tutorialu krok po kroku. Na YT jest 15 filmow o lacznym czasie 6h 31min 23s.
Przeczytales? Obejrzales?
Jesli tak, to co bylo za trudne? I jakie masz wyobrazenie o tym, jak zrobic cos, co byloby w obsludze latwe twoim zdaniem. Przypuszczam, ze ani nie czytales, ani nie ogladales, stad ta opinia. Najlepiej byloby, gdybys konkretnie zacytowal z tutoriala zdania, ktore dla Ciebie sa niejasne. Owszem, nie sa to narzedzia idealne, bo moga sie crashowac niekiedy (bo na cos sie nie przygotowalem) albo moze byc problem wydajnosciowy (nie wiem z czego wynikajacy, bo u mnie jest ok), ale nie moge zgodzic sie z tezami z powyzszego cytatu.

Piotr93:
Dostosowywałem Bochnie kiedyś, lecz zająłem się potem Krewetkowem, jeszcze @Stele mi tłumaczył pewne rzeczy, a bochnie mam dostosowana do najnowszej paczki, aktualnie dodaje "zielsko" na cala scenerie, budynki i wymieniam tory na 3D autorstwa @Benka.

Tutaj bodajże zamieszczałem krewetkowo które rok temu robiłem: http://eu07.pl/userfiles/23090/priv-krewetkowo.rar
Proszę sprawdzić bo jestem na telefonie. ;)

Tomnord15:
Sprawdziłem Krewetkowo na najnowszej paczce i sypie błędami. W pliku scn kilka niepotrzebnych znaków interpunkcyjnych i sceneria nie startuje wcale. Dużo odniesień do brakujących tekstur. Brak loga ze względu no to że jestem w pracy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej