Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
Katalog modeli statycznych - podejście drugie.
RoboBatman:
@Krzysztofgliwice: w mojej opinii-bardzo mi się podoba ta strona z katalogiem modeli budynków czy modeli statycznych. Bardzo fajnie, że są dopisane ścieżki dostępu, że pokazuje który plik skrywa pożądany model. Jestem na TAK!
Balaclava:
Chciałbym dowiedzieć się, jakie informacje dotyczące modelu byłyby Wam najbardziej przydatne. Od siebie mogę zasugerować następujące dane:
* Ścieżka dostępu
* Autor modelu
* Kierunek, w który zwrócony jest przód obiektu
* Pozycja pivota w modelu
* Informacje o teksturach wymiennych (jeśli model je posiada)
* Kolejność parametrów
* Jak wygląda przykładowy wpis dla tego obiektu
* Dodatkowe informacje, uwagiCzy potrzeba czegoś więcej, czy może z czegoś należy zrezygnować?
SKP:
Jak będzie kolejność parametrów, to przykładowy wpis jest raczej zbędny.
Sebol82:
Czasem się zdarza, że ludzie próbują swoich sił przy tworzeniu scenerii. Przykładowy wpis może im w tym pomóc. Co do informacji to dodał bym również gabaryty (np 100m długości, 25m szerokości).
MaciejM:
Kiedy ja "uczyłem się" tworzenia scenerii to w zasadzie przykładowy wpis nie przydał mi się w żaden sposób, po prostu analizowałem to co już miałem zrobione. Ale każdy inaczej się uczy i inne elementy są przydatne. IMHO im więcej informacji tym lepiej. Ponadto dobrze by było, gdyby można było przejść do podstrony każdego dodanego obiektu. Ponadto wyróżnić modele, które nie mają pliku INC (a są tylko w T3D) np poprzez fioletowy kolor ścieżki dostępu (na fioletowo barwione są PIVOTy w 3ds-ie samych modeli T3D). Oczywiście koniecznie trzeba to postawić na eu07.pl.
Proponowana kolejność:
* Ścieżka dostępu
* Kierunek, w który zwrócony jest przód obiektu
* Pozycja pivota w modelu
* Informacje o teksturach wymiennych (jeśli model je posiada) oraz ścieżki dostępu do tekstur oraz parametr gdzie je trzeba umieścić
* Kolejność parametrów
* Jak wygląda przykładowy wpis dla tego obiektu
* Autor modelu jeśli znany, autor przy wstawianiu modelu jest akurat najmniej ważny ;)
* Dodatkowe informacje, uwagi opcjonalnie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej