Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 476
ic_kolobrzeg:
W sensie, że od razyu wyświetla się poprawnie, tak jak jest zaplanowana relacja. A nie ma białych pól jak jak na innych scenerii.
Stele:
No to to exe właśnie to poprawia. Teraz będziesz miał czarne pola, póki nie zrobisz tekstury tablicy dla danej relacji.
EP08_015:
Z drugiej strony na pytonie nie każdy się zna, ja np. mam problem by zwykla date i aktualna godzine do haslera wlozyc. Już nie wspomnę o liczniku kilometrow lub jakiś wskaznikow sil itp. A ten temat już walkowalismy. Wniosek był taki ze może 2 lub 3 osoby to ograniaja. Najlepiej jakby exe z liter ukladalo wyrazy wg tego co pisze w rozkładzie. Oczywiście stara technika teksturowa tez by mogla być.
Stele:
No to wyświetlacz tekstowy w ten sposób masz od kilku lat. Nikt nie wyraził cienia zainteresowania gdy Ra nad tym pracował. Nie wiem czy działa ostatecznie.
Prościej niż pythonem nie będzie. Musisz zdefiniować położenie napisu, tło i ewentualnie przykrycie z dziurkami oraz filtr poświaty, by exe wiedziało jak to rysować.
EP08_015:
Mozna by te galaz rozwinac. Ostatecznie nie mamy wielu pojazdow z wyswietlaczami. Ale jak pisalem nie znam sie na pytonie. Prosilem o zrobienie tutoriala mozliwie najprosciej z jakims prostym przykladem by lajk taki jak ja mogl to poznac jak 2+2 to 4. Programow do tworzenia paneli i wyswietlaczy na gotowo niestety nie ma. Wiec jakos trzeba to poznac. Za czasow @jarasa pisalo sie tutoriale i wszyscy sie nowosci uczylismy. Szkoda ze te czasy minely.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej