Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Dziwadełka
Stele:
Jak jesteśmy przy dziwadełkach, to czekam na fizykę pendolino z modelem kibla. I mówię to całkiem serio. Pojeździłbym. :)
Krzysiek626:
To nie żart, proponuje wydzielić posty do osobnego wątku. Tytuł wątku: Dziwadelka. Miałbym kilka pomysłów a nie ma co tutaj robić oftopow. Przykład z propozycji Antka, należałoby zrobić oprócz fizyki, skromna kabinę z niezbędnymi elementami sterowania. Należy pamiętać, że warszawski symulator EP09 nie jest kompletnym pojazdem, a to oznacza, że cała reszta od piendrolino jest nam zbędna.
Proszę bardzo. Wydzielam.
Pedrosiasty
Smok E_ustachy:
--- Cytat: Krzysiek626 w 13 Maja 2016, 18:58:52 ---Push pull pchany jest przez lokomotywę sterowaną z kabiny pierwszego wagonu. To istotna różnica, ale co tam.
--- Koniec cytatu ---
Ja zaś rozszerzam go o ostatni grant, co go Newag miał dostać: EZT z możliwością doczepiania członu spalinowego na odcinki bez druta.
W każdym razie i w pushu i u mnie napędzająca lokomotywa jest z tyłu. A co jest z przodu ma znaczenie drugorzędne.
2. I dlatego z EZT jest problem z nastawnikiem. Kibla można rozpędzić do ok 50 km/h przy użyciu loka BR ileśtam. Bo nie da się nastawnika przesunąć.
3. Tego jeszcze chyba nie było:
Kacper9:
Ty tak na serio?
Dla formalności nie symylator tylko symulator ;)
Krzysiek626:
W kwestii formalnej, push pull jesli jest pchany, to musi byc obsada w kabinie sterowniczej i nie ma to znaczenia, czy pcha elektrowoz, czy spalinowoz. Bez sensu jest komentowanie Twoich pomyslow.
Wracajac do Pendolino, to stworzenie modelu kabiny do fantomowego pojazdu nie powinno byc zbyt trudne. Takie kabiny pozbawione mozliwosci ich opuszczania bylyby dobrym pomyslem do tworzenia symulatora z mniej skomplikowanymi scenariuszami. Pojawila sie mozliwosc jazdy z napedem impulsowym, to znakomicie otwiera droge do prostego uzyskania symulacji ze wszystkimi nowymi pojazdami. Uprzedzajac fakty, argument o braku reszty pojazdu (pudla, pantografow it.p) nie przekona mnie o niemozliwosci realizacji pomyslu. Wspomniany warszawski symulator EP09, jest dobrym przykladem, ze niekonieczne sa wagony na haku i inne zewnetrzne powloki. Tu jeszcze argument na poprawe wydajnosci symulacji, pozbawionej niektorych elementow lokomotywy czy skladu.
P.s. pisane z telefonu bez polskich znakow.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej