Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Dziwadełka

<< < (3/6) > >>

Stele:
Napęd impulsowy to miało ufo w Roswell. ;)
Rozruch impulsowy, czyli przerywnik prądu stałego, to ma przykładowo Skoda. Tego w żadnym razie nie mamy zaimplementowanego. Symulujemy silniki asynchroniczne z falownikiem. Sterowanie jest częstotliwościowe i impulsów na oscylogramie raczej nie ujrzysz. Tyle formalności, ale błędna terminologia mnie drażni i może powodować zamęt.

Krzysiek626:
Wow. Zawsze podejrzewałem, że możesz być nie z tej Ziemi;). Oczywiscie, że użyłem potocznej nazwy nie uwzględniając różnic obu napędów. Zresztą, jak dobrze się rozejrzeć w temacie, to rozruch może być oporowy, ale nie asynchroniczny czy impulsowy. Działanie falownika trwa od momentu rozpoczecia jazdy do momentu hamowania. W tym przypadku mozna mowic o napedzie asynchronicznym, impulsowym, spalinowym czy nawet parowym. Domyślam sie, że pogłębienie Twojego pomysłu nie wzbudza entuzjazmu.

Smok E_ustachy:

--- Cytat: Krzysiek626 w 13 Maja 2016, 23:43:04 ---W kwestii formalnej, push pull jesli jest pchany, to musi byc obsada w kabinie sterowniczej i nie ma to znaczenia, czy pcha elektrowoz, czy spalinowoz.

--- Koniec cytatu ---
Na a na filmiku gdzie jest niby obsada?

Krzysiek626:
Zestawienie lokomotyw w Twojej propozycji nie daje odpowiedzi na to pytanie. Jak napisalem, propozycja pchania pociagu rozkladowego w tej konfiguracji jest dla mnie chora, nie daje zadnej gwarancji bezpieczenstwa. Z takiego czegos to ja wysiadam.

Smok E_ustachy:
Wszystko gra i buczy. Hamuje, rozpędza się, trąbi itp. Push & Pull jak tralala.
A tu popych na Całkowie:
nie ma rozkładu więc nie wiadomo, ile tamten chce jechać. Jak hamuje to ja przestaję pchać.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej