Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Odp: Pliki .fiz dla przekładni mechanicznej i kilka małych pytań
Stele:
Wydanego chyba jeszcze nie. Może jakiś drobiazg/konwert z innego symulatora. Są skrypty eksportu do t3d dla blendera. Nie wiem czy obsługują wszystkie funkcje modelu ale powinno dać się pojazd zrobić. http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26905.0.html
----
Masz jakieś materiały fotograficzne na drezynkę czy będzie to paintowa fantazja? Machnałbym nową DL2 tylko musiałbym pierwej jakąś dorwać na zdjęcia.
mumin3k:
Niestety materiałów niet. Drezynka to będzie moja osobista fantazja: mała, lekka, aerodynamiczna żeby szybko sobie pośmigać 4fun. Jak się uda mi zrobić może wezmę się za coś poważniejszego. Co do DL2 mogę popytać może wśród znajomych jakieś fotki/rysunki się znajdą ale nic nie obiecuję.
@edit
Co może powodować dławienie się silnika? Bawię sie obecnie tutaj:
--- Kod: ---DList: Size=8 Mmax=117 nMmax=142 Mnmax=100 nmax=216 nominalfill=1.0 Mstand=8
0 0.2 0
1 0.3 1
2 0.4 2
3 0.5 2
4 0.6 2
5 0.7 2
6 0.8 2
7 0.9 2
8 1.0 2
END-DL
--- Koniec kodu ---
I silnik działa do 3. pozycji, przy próbie dania 4. gaśnie, możliwe, że odpowiedź jest w podanym pliku mover.pas jednak obecnie brak mi czasu aby go przestudiować dokładnie, a może ktoś wie dlaczego silnik gaśnie. Gaśnie zarówno na biegu jak i na luzie, jadąc jak też stojąć, jednym słowem zawsze, zatem nie mam pojęcia co go może gasić, obroty odcięcia dałem do bardzo wysokich, wręcz absurdalnych wartości i nadal nic. Z góry dziękuję za pomoc
Stele:
Jak na zerze gaśnie, to wystarczy dodać gazu dla pozycji zerowej, ale żeby od czwartej pozycji i to na luzie? Tego jeszcze nie było. Samo dlist wygląda ok. Jak dasz pełnego fiza to zobaczę co tam się dzieje.
Co do dl2, to mam chyba pełną dokumentację. Rysunki na model w każdym razie w niej są, nawet naprężenia ruchowe ramy i zawieszenia policzone, tylko zdjęć na tekstury brak. Można by zrobić sklejkę ze złomu, zdjęć motocykli i jakiejś kanapy, ale mi się nie chce, a dedyki dałyby motywację. :P
mumin3k:
Tutaj jest cały plik .fiz, który obecnie modyfikuję. Nie mam pojęcie dlaczego gaśnie, zaczęło się po modyfikacji dlist.
Krzysiek626:
--- Cytat: Stele w 12 Maja 2016, 08:39:44 ---Jak na zerze gaśnie, to wystarczy dodać gazu dla pozycji zerowej, ale żeby od czwartej pozycji i to na luzie? Tego jeszcze nie było.
--- Koniec cytatu ---
Oj, było juz. Dawno temu SN61 miał taką wadę. W jednej kabinie wrzucenie 5 pozycji nastawnika powodowało zdlawienie silnika. Problem został rozwiązany. Nie pamiętam jak.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej