Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Sygnał zastępczy - propozycja rozwiązania problemu
Leszek:
--- Cytat: "EU07-483" ---Sześciokomorowy semafor jest np. na stacji Tarnów. Zresztą ZTCP to na forum była już kiedyś dyskusja na temat semafora sześcikomorowego.
--- Koniec cytatu ---
Nie znalazłem tej dyskusji. Może ktoś przybliżyć działanie takiego semafora, jakie obrazy pokazuje?
jaras:
Witam.
No, nareszcie jedna z niewielu konstruktywnych propozycji (a pierwsza na tym forum). Świetnie - bardzo mi się podoba i tak właśnie wpiszę to do dokumentacji. To zdanie nawet lepiej brzmi, od tego, które ja ułożyłem. :-)
Nareszcie sygnały świetlne będzie można uznać za całkowicie zakończone. Dzięki!
Co do semafora sześciokomorowego. Oto on:
Dawniej podawane były na takich semaforach różne inne sygnały (np. pomarańczowy na górze + zielony na dole) - sygnały te obecnie znajdują się już w załącznikach do E1, jako przepisy przejściowe do odwołania. Ja, w swojej dokumentacji konsekwentnie nie robię takich sygnałów, skutkiem czego jest (jak to pisał @ mw158979 na pl.misc.kolej) "przepalona żarówka" na tym semaforze :-). Albowiem, gdy taki semafor ma podawać tylko sygnały z zasadniczej części E1, to trzecia od góry komora jest nieużywana.
A ja już rysuję elementy składowe semafora kształtowego i zaczynam robić próby w HTML-u. Tutaj będzie trochę trudniej, gdyż w sygnalizacji kształtowej trzeba uwzględnić sygnały nocne i dzienne. Wymyśliłem to tak, że w rogu, obok takiego semafora będzie symbol słońca lub księżyca, którego kliknięcie spowoduje zmianę pory dnia. :-)
Już po Świętach postaram się zaprezentować "prototyp" semafora kształtowego w swoim wykonaniu. :-)
Tymczasem teraz pozdrawiam wszystkich, a jednocześnie życzę Wam smacznego jajka oraz udanych i wesołych Świąt Wielkanocnych.
EU07-483:
Semafor szesciokomorowy zamist jednego światła zielonego ma dwa. Dzięki temu otrzymujemy dwa dodatkowe obrazy sygnałowe:
-Dwa swiatła zielone w jednym pionie - "Wolna droga ze zemniejszoną szybkością" lub "Wolna droga ze zmniejszoną szybkością. Następny semafor wskazuje sygnał zezwalający na jazdę"
-Światło zielone a nad nim światło pomarańczowe w jednym pionie - "Wolna droga. Następny semafor wskazuje sygnał zezwalający na jazde ze zmniejszoną szybkością"
jaras:
Ludzie!
Czy Wy nie macie ważniejszych problemów??? :-)
Po rozmowie z jednym z kolegów na GG chciałem napisać małe sprostowanie, odnośnie tego zdania:
--- Cytat: "jaras" ---(...) Wyciągnięte zostały na stół instrukcje E1 i R1 :-). Objaśniłem im, do czego mi to jest potrzebne, pokazałem wydrukowany screen z mojej dokumentacji i wgłębiłem ich w swój problem. Rozpoczęła się gorąca dyskusja. (...)
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście, nie chodziło o to, że "głupi dyżurny ruchu nie wiedział i musiał się podeprzeć E1", tylko po prostu, że w celu dokładniejszego wyjaśnienia sprawy, po ewentualnych moich wątpliwościach, a także po tym, gdy maszynista i kierowniczka pociągu stwierdzili, że nie spotkali się z takim sygnałem (na kartce z wydrukiem z doca miałem czerwone + pomarańczowe + białe migające) - dyżurny chciał nam wszystkim pokazać, że "patrzcie, przecież to nawet jest ujęte w instrukcji E1". I wtedy wszyscy się już zgodziliśmy - bo z przepisami się nie dyskutuje. :-)
Kiedy bowiem przyszedłem do dyżurnego (a był jeszcze sam), przedstawiłem się i tylko tak spytałem (bez wyciągania swoich wydruków), to on od razu (bez patrzenia w E1) opowiedział mi o tym Sz. Dopiero za chwilę przyszła kierowniczka pociągu (zaciekawiona rozmową), potem maszynista - i tak się zaczęła ta "gorąca dyskusja", w której wzięła też udział ta nieszczęsna instrukcja E1. :-)
Z tego co zauważyłem wspomniany dyżurny ruchu, to bardzo mądry gość i wątpię, żeby do tak prostej (dla niego - nie dla mnie ;-) sprawy musiał się on "podpierać E1".
Kochani, ja nie miałem i nie mam zamiaru podważać wiedzy ani kompetencji dyżurnego ruchu i Wy jej też nie podważajcie. Jak na razie, o ile dobrze pamiętam, w Koszalinie nie zdarzył się żaden wypadek, a wszystko tu gra jak "w zegareczku" - tak jak powinno być na kolei.
A, że czasami trzeba też zajrzeć do E1 - w końcu sami mi o tym pisaliście w swoich postach ;-). Niech więc każdy z nas częściej zagląda do E1/R1 i wówczas mniej będzie wypadków na kolei. :-)
Czego wszystkim nam, z okazji Świąt Wielkanocnych życzę. :-)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
EU07-457:
--- Cytat: "jaras" ---A, że czasami trzeba też zajrzeć do E1 - w końcu sami mi o tym pisaliście w swoich postach ;-).
--- Koniec cytatu ---
Całkowicie się z Toba zgadzam. To, że ktoś zagląda do E1 nie oznacza wcale, że nie jest fachowcem. Także nie próbujmy doszukiwać się tutaj jakiegoś "drugiego dna" i sugerować, że co to za dyżurny, co musi sięgać po E1. Z opisu @jarasa przynajmniej dla mnie było jasne, że dyżurny zrobił to tylko i wyłącznie z życzliwości i chęci rozwiania wszelkich wątpliwości co do Sz. Także naprawdę nie szukajmy przysłowiowej "dziury w całym".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej