Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Sceneria scnBN

<< < (15/25) > >>

art72:
Dzień dobry :)

postanowiłem i ja przyłączyć się do zacnego grona testatorów Twojej trasy.

Jestem pod wrażeniem. Musiałeś włożyć mnóstwo wysiłku, żeby przybrała ona końcowy, imponujący kształt. Rispekt.

Uwagi do Twojej pracy pozwoliłem sobie podzielić na 4 grupy: plusy, defekty, niedoróbki związane z wersją rozwojową (development version) i wątpliwości.

{+}

* długość trasy i jej naszpikowanie mnóstwem ciekawych detali; wiadukt, kładka, domki jednorodzinne, sieć WN, osiedle bloków ukryte za ekranem akustycznym, "pancerny" kompleks budynków przemysłowych, nowe semafory, nowe tabliczki ograniczające prędkość, że nie wspomnę o mnóstwie drzew i innych krzoków
* odcinki, na których można pędzić z szybkością 160km/h
* zjazd na przeciwny tor w związku z naprawą bieżącego; skład z wagonami dla robotników, z tłuczniem do podsypki ciągnięte przez "stonki". Widziałem taką sytuację na jednym z filmów produkcji @Iwana. Świetne.
* wspaniały nasyp. Aż się chce na niego wjeżdżać i żal, że tak krótko trwa.
{-}

* jeden słup stał na środku (!) toru
* zauważyłem "lewitujący" ponad jedną z bramek kratownicowy żuraw
* semafor włażący do środka kabiny
* podczas jazdy natknąłem się na kilkunastometrową przerwę w torowisku
* w pewnym momencie las po prawej został przecięty na pół błękitem nieba o kilkumilimetrowej wysokości
{cechy związane z rozwojowością trasy}

* brak innych niż ograniczenie prędkości tabliczek ze wskaźnikami
*         rezonatorów ELM, słupków kilometrowych itd
*         ciągłości sieci trakcyjnej
* błędny wskaźnik rozjazdu krzyżowego na początkowej stacji
* kilka razy "rozprułem" niewłaściwie ułożone zwrotnice
* zauważyłem też niespójność treści nadawanych przez semafory sygnałów
{?}
jedyna moja wątpliwość ma związek ze słupami sieci trakcyjnej. Mianowicie, czy nie stoją one zbyt blisko torowiska? W trakcie jazdy miałem wrażenie nieomal "ocierania się" o betonowe i stalowe elementy podtrzymujące druty z prądem. Po naciśnięciu klawisza F4 widok z zewnętrza prezentował się jak najbardziej poprawnie, jest spory odstęp miedzy składem a słupami.

Sądzę, że (po opublikowaniu) będzie to nie tylko moja ulubiona trasa :)

pozdrawiam

matek123:

--- Cytuj ---jedyna moja wątpliwość ma związek ze słupami sieci trakcyjnej. Mianowicie, czy nie stoją one zbyt blisko torowiska? W trakcie jazdy miałem wrażenie nieomal "ocierania się" o betonowe i stalowe elementy podtrzymujące druty z prądem. Po naciśnięciu klawisza F4 widok z zewnętrza prezentował się jak najbardziej poprawnie, jest spory odstęp miedzy składem a słupami.

--- Koniec cytatu ---
Sieć jest tymczasowa. Wyjdzie nowa trzymająca wymiary - problem zniknie.
--- Cytuj --- w pewnym momencie las po prawej został przecięty na pół błękitem nieba o kilkumilimetrowej wysokości
--- Koniec cytatu ---
  @Dymus musisz podzielić las na mniejsze trójkąty.

wołodyjowskiIC:
Tak z ciekawości zapytam jak pracę nad trasą?

ST44-003:
Nikt nie testuje to prace stoją.

Finder:
Co znaczy nikt nie testuje. Wersja do ściągnięcia jest z lipca, a od tamtego czas już kilka uwag na forum zostało wymienione, także autor powinien udostępnić nową wersję z poprawkami. Ile można testować jedną rzecz ? Nie piszę tego ze złym nastawieniem do autora czy innych użytkowników, ale chociaż co miesiąc niech wychodzi nowa wersja i wtedy sprawdzamy, co trzeba jeszcze poprawić.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej