Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria scnBN
Transkei:
Przejechałem scenerię dokonując oględzin pod kątem tworzenia scenariuszy. I tak:
* Duże stacje z wieloma rozjazdami na krańcach scenerii - duża zaleta,
* Na szlaku kilka zakładów przemysłowych z bocznicami, czyli możliwość robienia manewrów i utrudnień na trasie - również zaleta,
* Rozgałęzienia szlaku tylko na krańcach scenerii - niestety ogranicza to możliwości scenarzysty takie jak: dla pośpiesznego czekanie na skomunikowanie z osobowym, dla towarowego przepuszczanie pośpiesznego, itp. Warto dodać 3-4 odgałęzienia,
* Wydaje mi się, że mało mamy przystanków osobowych. Może dorobić kilka? Byłaby odczuwalna różnica między prowadzeniem osobówki i pośpiesznego.
* A tak w ogóle trasa pomimo swojej długości jest zróżnicowana, i to jest jej największa zaleta.Mógłbym się podjąć przygotowania scenariuszy ale do tego potrzebny będzie finalny układ torowy, sieć trakcyjna (lub informacja które tory będą miały drut), oraz ogólne założenie dekoracji (gdzie będą duże miasta, czy gdzieś będzie elektrownia, czy kopalnia, czy jakiś inny zakład, i tak dalej).
Wokulski:
.
dymus:
Nowa jednotorowa linia w scenerii.
Balaclava:
Super klimat :) Przypomina mi Zakopiankę. Proponuję na jej końcu zrobić stację czołową, coś na wzór właśnie Zakopanego.
Jaco:
@dymus: zaskakujesz pozytywnie:) Podaj link to potestuję tę linię bardzo chętnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej