Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria scnBN
dymus:
Trochę nowsza wersja trasy do testów, razem z prowizorycznie rozpisanym przebiegiem dla naszego pociągu, dlatego proszę nie zwracać na to aż takiej szczególnej uwagi. Sieć trakcyjna głównie jako dekoracja, czeka na nową wersję. Trasa wymaga posiadania torów z tematu: http://eu07.pl/forum/index.php/topic,24067.0.html tamte 10 tekstur .tga należy umieścić w folderze textures/1435mm - wymagane jest ich ręczne przeniesienie do tego folderu po pobraniu paczki.
Żeby rozpocząć należy nacisnąć shift+1. Pojazd do prowadzenia to EP09-005 (pierwszy na liście), reszta taboru to dekoracja.
Link:
goofy212:
Co do samej scenerii to raczej wszystko dobrze. Fajnie, że jest dłuższy odcinek z 160km/h. W kilku miejscach mam wrażenie, że TOPy są w zbyt małej odległości od przejazdu, ale to tylko może być moje wrażenie . Ja osobiście zmienił bym tekstury ekranów dźwiękochłonnych, ale to tylko kwestia gustu. Co do samego przejazdu dodać jakieś rozmowy przez radio telefon jakieś eventy i mamy fajną misję.
Stele:
Zjadło mi posta wczoraj, a coś tam naznajdowałem. Te tekstury, których brakuje są w paczce w tory/1435/. Proszę powszywaj nasypy w siatkę terenu. I tak cały teren wymaga przemapowania i przeliczenia normalnych. W jakim maksie go robisz? Siatkę przed eksportem masz na trójkątach czy na quadach? Mam kilka pomysłów jak generować kilka form terenu, ale chyba tylko przy quadowej siatce by to znośnie działało. Jak będę w domu, to podrzucę errors z repo.
dymus:
--- Cytat: goofy212 w 24 Lipca 2016, 20:32:06 ---[...]W kilku miejscach mam wrażenie, że TOPy są w zbyt małej odległości od przejazdu, ale to tylko może być moje wrażenie .[...]
--- Koniec cytatu ---
Ogólnie pilnowałem żeby odległości się zgadzały, więc bardzo możliwe że to jest tylko takie wrażenie :)
--- Cytuj --- Ja osobiście zmienił bym tekstury ekranów dźwiękochłonnych, ale to tylko kwestia gustu.
--- Koniec cytatu ---
Hmm jest jakaś inna tekstura na ekrany? Jeźeli byłaby to moge zmienić, ale na razie zostaje ta co jest.
--- Cytuj ---Co do samego przejazdu dodać jakieś rozmowy przez radio telefon jakieś eventy i mamy fajną misję.
--- Koniec cytatu ---
Jak na razie to była prowizoryczna misja, tak żeby jak najwięcej osób chciało ją przejechać, no ale chyba nie wpłynęło to na ilość osób testujących... Jak będzie skończona to na pewono pojawią się dopracowane służby do przejechania :)
--- Cytuj ---Te tekstury, których brakuje są w paczce w tory/1435
--- Koniec cytatu ---
Wiem, będzie poprawione w nastepnej wersji.
--- Cytuj ---W jakim maksie go robisz? Siatkę przed eksportem masz na trójkątach czy na quadach?
--- Koniec cytatu ---
Max 9, siatka przed eksportem jest ogólnie na trójkątach, wstępnie teren pod torami jest jako płaski nasyp. Później cięty i przerabiany. Więc przy eksporcie może być w większości trójkąty, ale mogą się znaleźć też inne formy ;)
Stele:
Przy eksporcie to wszystko się na trójkąty przekształci, bo tak działa skrypt i tylko taką siatkę silnik maszyny łyknie. ;)
Jakbyś miał w maksie siatkę na quadach, to wszystkie narzędzia w rodzaju loop/connect/insert/bevel by działały jak złoto i w kilka minut byśmy śliczne rowy wygenerowali.
Nasyp musi być w siatkę wszyty wszędzie, bo bez tego ani max, ani rainsted, nie uśrednią normalnych na załamaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej