Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sceneria scnBN
szczawik:
--- Cytat: dymus w 07 Lutego 2016, 23:18:01 ---A przy okazji kilka screenów, zmienione otoczenie jednego miejsca, dodana wstepnie część miasta, nowa stacja na jednym z końców, (odwzorowana na pewnej realnej stacji, ciekawe czy ktoś zgadnie której :P), grupa postojowa itp.
--- Koniec cytatu ---
Przypomina Katowice.
ST44-003:
Łukasz, przejechałem się i przyjrzałem jeszcze raz. Faktycznie mi się tylko wydawało ;)
dymus:
--- Cytat: szczawik w 12 Lutego 2016, 14:32:26 ---Przypomina Katowice.
--- Koniec cytatu ---
Tak dokładnie ;) Z powodu braku pomysłu na wymyślenie nowego układu wykorzystałem tamtą stację, dodatkowo opierając się na zdjęciach satelitarnych, więc sceneria w tamtym miejscu jest akurat realna, jesli chodzi o układ torów i semaforów.
Cesky Kretek:
Robiłeś to wstępnie pod L91 czy taki trening 3DSa i jakoś samo tak wyszło? :) Czy dalej kontynuujesz postępy nad L91?
dymus:
To jest zupełnie oddzielny projekt, mniej więcej samo wyszło, głównie jako test otoczenia, bo torów już tyle wstawiłem że już sam nie wiem... ;) L91 jak na razie leży w takim stanie jakim była jakiś czas temu (tory, tory i jescze raz tory :P i troche innych rzeczy, otoczenia dużo nie ma, żeby nie powiedzieć żadne), nie mówię, jest szansa że wrócę do tego, ale to wymaga też współpracy osób trzecich, które by fotogafowały obiekty charakterystycznie z linii - tam gdzie ja nie będę jeździł - a z tym bywa różnie.
EDIT: pytanie zagadka dla osób zorientowanych: jakie trzeba dodać eventy na tory żeby AI wstępnie się nie gubiło? Chodzi mi głównie o podstawową konfigurację. Czy oprócz _sem_info, _s1 (wygaszanie semafora), konfiguracja SBL żeby się wygaszała oraz poprawnie działała, (opcjonalnego _shp przed większością semaforów, to bardziej dla użytkowników), czy coś trzeba jeszcze dodać? Po to żeby sceneria była wstępnie przygotowana na tyle żeby ktoś mógł na niej juz napisac misje?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej