Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (479/480) > >>

jakubg1:
Tam chyba wystarczy multiple wywołujący siebie z opóźnieniem i sprawdzaniem czy podany jest przelot dla pociągu z Olechowa. Jak jest, to wywołujemy tego samego multipla za minutę, a jak nie - podajemy wjazd.

Hubertnator23:

--- Cytat: EP08_015 w 04 Lipca 2025, 18:14:15 ---Z ta kolizja towarowych kiepsko bo mamy jeszcze jeden scenariusz. Towarowy z Ow do Olechów. Ta kolizja uniemozliwi ukończenie tego scenariusza.

--- Koniec cytatu ---
ET42 jest przed tą problematyczną ET22 z gruchami.

--- Cytat: jakubg1 w 04 Lipca 2025, 19:07:18 ---Tam chyba wystarczy multiple wywołujący siebie z opóźnieniem i sprawdzaniem czy podany jest przelot dla pociągu z Olechowa. Jak jest, to wywołujemy tego samego multipla za minutę, a jak nie - podajemy wjazd.

--- Koniec cytatu ---
Zrobić to jako memcompare z memcellem semafora?

matek123:
Ja bym proponował jako osobną komórkę. Jeden parametr by określał, czy jest wywołany przebieg, bądź jego zwolnienie. A drugi parametr by blokował pętlę eventową po spełnieniu warunków.

Hubertnator23:
Otóż, już jest taka komórka...tylko nie była sprawdzana podczas podawania S2. :lol:

Przed:

--- Kod: ---event pab1_podaj2_POS multiple 2 pab1_mem pab1_podaj2_POS_uklad pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony condition memcompare * 0 * endevent
event pab1_podaj2_POS_uklad multiple 0 pab_zach_mem pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony pab_zach1_blok condition memcompare * * 0 endevent

--- Koniec kodu ---

Po:

--- Kod: ---event pab1_podaj2_POS multiple 2 pab1_mem pab1_podaj2_POS_uklad condition memcompare * 0 * endevent
event pab1_podaj2_POS_uklad multiple 0 pab_zach_mem pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony pab_zach1_blok condition memcompare * * 0 endevent

--- Koniec kodu ---

Jak ktoś ma chwilę czasu, prośba żeby przetestować -> http://eu07.pl/svn/kaliska/scenery/kaliska/kaliska_events.ctr

Bikbo:
Witam serdecznie jestem tutaj po raz pierwszy ale maszyną interesuję się już jakiś czas. Powiem to tak pobrałem Kaliska moje wrażenia są wspaniałe  bardzo ładnie wszystko wykonane nie ma koligacji między pociągami wieczorem wszystko pięknie oświetlone ja uważam że Kaliska powinna opuścić warsztat i  wydana normalnie dla wszystkich już nie na warsztacie takie są moje wrażenia. Dla mnie wszystko okej owszem miejscami mogłoby być więcej trawki ale to niczemu nie szkodzi bo w miejscu gdzie brak trawy czy drzewek są pola zboża także jedno drugiemu nie przeszkadza ja uważam że wydanie jest wspaniałe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej