Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (480/480)

Zizzej_Kolej:
Co do tej "trawki", o której wspomniałeś to dobra uwaga. Uważam, że jeżeli ktoś zdecyduje się wydać scenerię do paczki, to przed tym może warto by było poszukać osób chętnych do udekorowania tej scenerii? Na pewno byłoby ich dużo w tym również ja, ponieważ mieszkam przy tej linii i w pełni orientuje się jak wygląda tam otoczenie.

MP5:
Próbowałem przejechać z nowymi eventami ale zaraz po wyjeździe z OW - w Czekanowie kolejno towarowy pośpieszny, wreszcie mój pociąg (towarowy 18:45 z OW)  znalazły się na jednym torze. Możliwe że zrobiłem coś nie tak, będę próbować dalej.

Update: sytuacja się powtarza, towarowy 72164 stoi na głównym torze w Czekanowie, a daleko przed tą stacją stoi pośpieszny 16103 (wygląda na wykolejony pierwszym wózkiem lokomotywy ale teraz nie mogę stwierdzić czy to nie próba ręcznego ruszenia nie była przyczyną). A i jeszcze jedno: wcześniej 16103 jechał po torze prawym. OIDP wcześniej było tak że pomiędzy Czekanowem a Nowymi Skalmierzycami był ruch tylko po jednym torze

matek123:
Jak mozesz, to podrzuć log z tym wykolejonym.

MP5:
Cześć, niestety nie mam tego loga - testowałem kilka razy jak sytuacja wygląda i na starych eventach i nowych. I teraz widzę że ruch odbywa się poprawnie. Możliwe że ja coś namieszałem.
Wcześniej zmieniałem tabor na scenerii w tym długość składów - może to miało jakieś znaczenie (choć wątpię...).

Będę jeszcze na dniach jeździć - ze zmianami taboru i bez.

OK, mały update, tym razem towarowy 72162 - do Kalisza jazda bezproblemowa, tego dziwnego zdarzenia o którym pisałem wcześniej jak dotąd nie widać. Niestety, w Radliczycach jazda się skończyła - wszystko przede mną stało. Okazało się że za Sieradzem Cegielski zderzył się czołowo z towarowym z kontenerami - pierwszy raz zdarzyło mi się widzieć aby znalazły się na jednym torze. Aha, jeszcze jedno. Dekoracyjny towarowy na samym początku symulacji, jadący w kierunku Poznania uległ rozerwaniu (już na torach prowadzących donikąd). Pliki w załączniku.
Aha, tabor był modyfikowany na nowszy (znów: nie mam pojęcia czy to ma znaczenie - jak dotąd z reguły nie miało)   

Eisenmann:

--- Cytat: Hubertnator23 w 05 Lipca 2025, 20:40:56 ---Otóż, już jest taka komórka...tylko nie była sprawdzana podczas podawania S2. :lol:

Przed:

--- Kod: ---event pab1_podaj2_POS multiple 2 pab1_mem pab1_podaj2_POS_uklad pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony condition memcompare * 0 * endevent
event pab1_podaj2_POS_uklad multiple 0 pab_zach_mem pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony pab_zach1_blok condition memcompare * * 0 endevent

--- Koniec kodu ---

Po:

--- Kod: ---event pab1_podaj2_POS multiple 2 pab1_mem pab1_podaj2_POS_uklad condition memcompare * 0 * endevent
event pab1_podaj2_POS_uklad multiple 0 pab_zach_mem pabianice1_rozw pb_A12-s2 pb_g12__s2 pb202:+ pb201:+ pb-1:+ dobr1_rodzaj pabianice1_ustalony pab_zach1_blok condition memcompare * * 0 endevent

--- Koniec kodu ---

Jak ktoś ma chwilę czasu, prośba żeby przetestować -> http://eu07.pl/svn/kaliska/scenery/kaliska/kaliska_events.ctr

--- Koniec cytatu ---

Testowałem 6 razy, u mnie działa prawidłowo, z tym że jedynymi składami jakimi jeżdżę to Włókniarz, Cegielski i kibel do Ostrowa, ale z tego co zauważyłem towarowe sterowane przez AI również kursują prawidłowo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej