Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!

<< < (478/480) > >>

Eisenmann:
Dwa razy próbowałem przejechać "Włókniarzem" i sie nie udało. Najpierw zatrzymali mnie w Dobroniu, ponieważ w Pabianicach miała miejsce "kolizja" jakichś składów towarowych.
Za drugą próbą, kilka stacji za Kaliszem stanąłem na wiecznym S1. Do tego brakuje kilku tekstur wagonów i innych.
Paczka najnowsza i wersja symulatora też.

Ogólnie sceneria świetnie zrobiona, takie realistyczne trasy to jest to co Maszynka potrzebuje, gdyby nie te błędy.

EP08_015:
Po zainstalowaniu paczki wyswietla bledy taborowe.

Braki dla pojazdu: 33517856543-8 tekstura: 33517856543-8 [406RB_SO_SZ_M]
 Braki dla pojazdu: 33517856129-6 tekstura: 33517856129-6 [406RB_NO_NZ_M]
 Braki dla pojazdu: 33517854112-4 tekstura: 33517854112-4 [406RB_NO_NZ_M]
Trzeba zaktualizować sklady.

Eisenmann:
Usiadłem jeszcze raz do tych scenariuszy, pobrałem na nowo, trochę zmodyfikowałem składy (te do prowadzenia, bo ja lubie jeździć "swoimi") i o dziwo, dało sie przejechać.

EN57 rel. Łódź Kaliska - Poznań Gł. działa bez zarzutu.
To samo "Cegielski".
Towarowym jeszcze "nie grałem" ale AI jakoś też go doprowadza do celu.
Natomiast z tym "Włókniarzem" to jest jakaś dziwna sprawa, bo na przykład: przejadę trzykrotnie do samej Łodzi bez problemów, a za czwartym razem zatrzymują mnie na amen w tym Dobroniu, bo w Pabianicach zderzają sie dwa ET22, jeden ze składem wagonów typu "uacs", drugi z węglarkami "falns".

Nic, bede sie bawił dalej, jakoś nie mam ochoty jeździć po innych mapach, super sceneria Panowie ! Brakuje jeszcze tablic relacyjnych i zapowiedzi, ale ogólnie klimat jest super ;)

Edycja: W scenariuszu EN57, po przejechaniu p.o. Kolumna, przerywa połącznie z trakcją el., na jakimś odcinku torów, który wygląda na uszkodzony (żadnego ograniczenia prędkości tam nie ma), ale to tam szczegół.

Hubertnator23:
W Pabianicach przy podawaniu przelotu sterowanie nie sprawdza czy w przeciwnym kierunku nie jest podawany wjazd na bok. Najpierw dla towara z Dobronia poda wjazd na bok, ale zanim on dojedzie do zwrotnic, poda przelot dla towara z Olechowa - przestawia zwrotnice i mamy przebieg kolizyjny.

Mam dwa rozwiązanie prowizoryczne - albo towara zawsze kierować na tor z prawej strony, albo dać 10-15min opóźnienia dla towarowego z Olechowa (nawet jeśli by powstała kolizja, Włókniarz zdążyłby już przejechać przez Pabianice).

EP08_015:
Z ta kolizja towarowych kiepsko bo mamy jeszcze jeden scenariusz. Towarowy z Ow do Olechów. Ta kolizja uniemozliwi ukończenie tego scenariusza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej