Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
Michal1983:
Ustawiłem ET22 jak na obrazku. O godzinie 18:52 została nadana zapowiedź pociągu, który dojeżdża do stacji jednotorowym odcinkiem. Dodatkowo sygnalizator K2 podaje sygnał manewrowy. Niestety zwrotnice są niewłaściwie ustawione i znów dochodzi do czołowego zderzenia. Raz chyba doprowadziłem do sytuacji gdy tory były dobrze ustawione, ale wtedy stałem niedaleko peronu i nie mogłem przejechać ma wprost.
Krzysiek626:
Byka postawiłeś dobrze. Na tym samym obrazku, widać, że pociąg Jadźwing właśnie wjeżdża i ma prawidłowo ustawioną zwrotnicę. Musi wjechać na tor przy peronie 1. Teraz musisz postarać się dosłyszeć zapowiedź w radio dla Ciebie, że masz dojechać do składu. Jak dojedziesz, to reszta powinna być łatwa. Jeśli będziesz miał kolizję, zrób screena.
Michal1983:
Tylko, że pierwsza krzyżowa zwrotnica z obrazka zwrotnice.jpg, do której prowadzi tor z prawego dolnego rogu, po którym będzie jechał pociąg z wagonami, które mam przejąć, jest ustawiona na krzyż zamiast na mijankę. Ustawienie na mijankę spowodowałoby wjazd pociągu na ten wolny peron przez który przejeżdżałem. Przy tym ustawieniu z obrazka (na krzyż) wpada na pociąg stojący już przy peronie lub zderzają się one czołowo.
Wygląda to tak jakby dojazd pociągu był opóźniony, bo po włączeniu się sygnału manewrowego na K2 zwrotnica jest dobrze ustawiona. Wszystko byłoby dobrze, gdyby był tam pociąg.
Krzysiek626:
Aktualizacja paczki w pierwszym poście. Aktualizacja zawiera poprawki zebrane z załączników. Paczka jest kompletna, zawiera modele i tekstury dedykowane dla tej scenerii. Pominąłem poprawkę na rozkład jazdy 17233 i poprawkę na wskaźniki W4. Obie poprawki wymagają rozwiązań globalnych i docelowych. Zapraszam do pobierania.
mac310:
Errors.txt po zapodaniu dzisiejszej paczki. Tylko uruchomienie scenariusza kaliska_posp. Log.txt twierdzi, że ładowało się 382.6 sekund.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej